А почалось все в жовтні минулого року у селі Бруслинів Літинського району. Місцева пенсіонерка зайшла на територію саду ТОВ «Яблуневий сад» й шляхом вільного доступу, взялась зривати яблука сорту «Джонатан», вартістю 13 гривень за 1 кілограм. Фрукти складала до мішків, які в подальшому намагалася вивезти на власному велосипеді.

Під час вчинення крадіжки жінка була помічена та зупинена на місці події охоронниками саду. В ході проведення зважування встановлено, що вага яблук, які намагалася викрасти пенсіонерка , становить 447 кілограмів 640 грамів. Таким чином було встановлено матеріальну шкоду на загальну суму 5819 гривень. Відкрито кримінальне провадження за фактом крадіжки.

Під час судових засідань затримана у скоєному розкаювалась. При призначенні обвинуваченій міри покарання, Літинський районний суд враховував характер та ступінь суспільної небезпеки скоєного, так і дані, які характеризують особу обвинуваченої, а також те, що вона усвідомила свою вину, щиро розкаялася у скоєному. Дані обставини суд відніс до тих, що пом`якшують покарання.

Зрештою, служителі Феміди визнали пенсіонерку винною у злочині й призначили покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 850 гривень. Вирок може бути оскаржений до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Літинський районний суд Вінницької області.

Валентина Лісова