Ямпільська районна газета, Вінницької області, не бажаючи того, сколихнула всю повсталу проти організованої злочинності, корупції, ворожої агентури (прикритої російською церквою) – Велику Кісницю…

У свіжому номері газети надрукували коротесенький коментар начальника райвідділу поліції Ярослава Марченка . Але так, щоб він здавався звичайною банальною заміткою направленою проти всього поганого за все добре. Раніше начальники поліції нічого не друкували під своїм підписом в цій газеті.

Що ж він таке запаморочливе, далекосяжне, гібридне, як сама сучасна війна з Росією, сказав, “збудораживши” патріотичне українське село?

А заявив, що у Великій Кісниці реставрована нова церква. Що він не сказав?

Що ж мав сказати начальник поліції в цім коментарі? Найперше, на мою думку, заявити про порушення кримінального провадження проти тих хто затіяв у Великій Кісниці цю кримінально-політичну диверсію із незаконною забудовою церкви, яка, на мій погляд, нічого спільного з релігією немає. Він мав би пояснити людям, що в ході порушеного кримінального провадження розглядаються версії причин скоропостижної побудови цієї церкви, як міни уповільненої дії, за російські гроші, російською агентурою, починаючи з Москви, Почаївської Лаври і закінчуючи Великокісницькою сільрадою, землі якої дуже зручно розмістилися на кордоні з загарбаним Придністров”ям і напівокупованою Кремлем Молдовою.

Він не пояснив скільки в цій далекосяжній затії може бути грошей ФСБ. Наступне. Й словом не обмовився про те, що і реконструкція неможлива була без відповідно погодженого в районі і Вінницькій обласній державній будівельній інспекції проекту. Мав бути завірений, підписаний проект реконструкції за всіма параметрами до початку робіт, а не заднім числом. А щоб це сталося – сільська рада, найперше, законно мала виділити землю, а не так, як це відбулося у Великій Кісниці. І, звісно, пояснити селянам якому Кірілу вона її виділяє на підставну особу і чому, за які “заслуги” перед Україною? І навіщо у Великій Кісниці такими стаханівськими темпами будувати другу церкву, якщо і та, перша, напівпорожня? До чого вони готувалися, до якого розділу?.. До якого відступу на завчасно підготовлені позиції? І чому тепер вірішили наступати і оголошують вже обидві церкви своїми – РПЦ в Україні?

Якщо начальник поліції твердить, що це була всього лиш реконструкція того, що було вже, то хай би переконав зараз сполоханих людей з чого починалася та реконструкція – з стін, з даху, чи були вони?.. А їх якраз давним-давно не було. Нічого не було на тому місці. Але московсько-патріархатні послідовники твердять, що в землі був – фундамент. І ось на тому московсько-патріархатному фундаменті вони, нібито, відновили, за кілька місяців, храм московської церкви. Але доказів того, що там хоча б фундамент залишився від колись розваленої Ямпільським райкомом партії, в якому трудилася ідеологом, рідна мати начальника поліції пана Ярослава Марченка товариш Мирослава Марченко – наведено не було. Просто голослівно заявлено – реконструкція і кінець. Та це ж не кінець, а лише початок. В наш час так одурити, затуманити село вже не вдасться. І рано чи пізно тому ж панові Марченку доведеться дати команду на силові дії. А далі?.. Чи він не думає наперед?

Насторожила село заява пана начальника поліції про те, що нібито громада ПЦУ Великої Кісниці незаконно зареєстрована і тому проти неї ведеться слідство обласним управлінням поліції. І це, як кажуть, удар нижче пояса. Адже Великокісницька громада ПЦУ є законним набувачем власності (старої церкви), реєстрація її давно вступила в законну силу і, зокрема, не відмінена останнім судом у Вінниці.

В цілому можна сказати одне – виглядає так, що начальник поліції прикрив незаконне будівництво нової російської церкви у Великій Кісниці і навішав ярлика на ПЦУ, про кримінальну справу при допомозі райгазети, яка догідливо виділила на це йому газетну площу.

Закликаю його самому спростувати чи доповнити свою заяву в райгазеті. Люди у Великій Кісниці і за її межами мають знати, що насправді відбувається зараз в цьому прикордонному селі. Якщо пару не спустити завчасно, то рано чи пізно вона зірве кришку (кришу).

Василь Кізка, Ямпіль.