Трагедія сталась 24 липня минулого року. Уродженець Львова, керуючи автомобілем «Pegeot Boxer» , рухаючись із перевищенням максимально дозволеної швидкості руху у населених пунктах, у селі Селище Літинського району допустив наїзд на пішохода. Останній, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, переходив проїзну частину дороги по розмітці нерегульованого пішохідного переходу. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішохід від отриманих травм загинув на місці пригоди.Згідно з висновком судово-медичної експертизи, чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми – ран та саден голови, крововиливів в м`які покрови голови, переломи кісток, закритої травми грудей, саден тулуба, множинних переломів ребер з обох сторін та інші пошкодження.

При судово-токсикологічній експертизі крові та сечі від трупа виявлено етиловий спирт у концентрації 2.3 ‰ у крові та 2.8 ‰ у сечі, що для живих осіб може відповідати середньому ступеню алкогольного сп`яніння.

Проти кермувальника відкрили кримінальне провадження, а справу передали до суду. В судовому засіданні прокурор при визначенні покарання просила врахувати доповідь відносно обвинуваченого, перебування на його утриманні трьох неповнолітніх дітей та відшкодування шкоди потерпілій. Також просила застосувати відносно обвинуваченого  покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами засобом на 1 рік, зі звільненням від покарання з випробовуванням із встановленням іспитового строку на 3 роки, а також стягнути витрати за проведення експертиз зумовлених досудовим розслідування.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що їхав з дітьми додому після відпочинку, ненавмисно порушив ПДР.  Просив росить не позбавляти його волі. Пояснив, що автомобіль є його засобом існування та забезпечення його родини, оскільки він займається перевезеннями.

Зрештою, суд у Літині ухвалив призначити водію покарання у виді 5 (п`ять) років позбавлення волі, без позбавлення права керувати транспортними засобами. Звільнити від відбування покарання з випробовуванням, з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Валентина Лісова