Шановні друзі! Як бачите, тема лікарень, де нас лікують, як і дерибану та схем навколо них, дуже актуальна. І, на жаль, зловживання там просто зашкалюють. Існує державна лікарня, а поряд з нею головний лікар чи у спайці із родичами, кумами, високопосадовцями привласнює землю — будує там власний приватний центр. Ставить керівником дружину, тестя, родича чи підставну особу, запускає в заклад власні чи друзів аптеки – і починається «успішний бізнес». Ви із хворобою до лікаря: самі чи з дитинкою-немовлям, чи з батьками — а він вам: ось пройдіть обслідування, і вже МРТ — 8-12 тис., розгорнутий аналіз — 2000-3000, на ракові клітини – 3500, УЗІ в такі ж тисячі ти маєш пройти уже в приватному закладі. Далі лікар кладе тебе в палату. А там — покращена — плати, рецепт на тисячі — йди в аптеку схваченого бізнесу. А призначили операцію — всі знають такси: плати. Як думаєте, може лікар звичайний цю таксу брати, щоб не ділитись з керівництвом???

Запитайте в медиків, що за­кінчують медуніверситети, скільки їхнім батьками сказали заплатити за місце в багатьох вінницьких лікарнях? Хіба це новина?

Скільки ми боролись проти мафії, яка засіла в кабінетах з визначення інвалідності!!! І що? Знову люди криком кричать про вимагання за інвалідність хабарів!

То виходить, що мафія в медицині безсмертна???

Особливо, коли має кумів серед нардепів, родичів у Кабміні чи прокуратурі, СБУ? То чи не час знову громадою розпочати наступ на корупційні схеми?

Враховуючи резонанс, «33-й» розпочинає серію журналістських розслідувань таких схем, які існують біля більшості державних медзакладів області. Розуміємо, що є і чесні та принципові керівники, медики. Тому разом із вами розповімо і про тих, і про інших! Запрошуємо читачів газети та сайту «33-го», всіх небайдужих вінничан приєднуватись! Разом ми сила!

З повагою, редакція «33-го»