«Сенсацією місцевого значення стали масові обшуки у Тростянецькій ОТГ. Я хочу поділитися конкретним свіжим фактом на тему місцевої корупції і казнокрадства.

На кінець 2019 року по субвенції було виділено 354 000 грн. з держбюджету на придбання житла для дітей-сиріт по Тростянецькій ОТГ. Було оголошення на сайті громади та запрошення власників житла подавати документи з пропозиціями. Документи були подані на 2 житлові будинки.

По-перше, новий 2-поверховий будинок, панельне перекриття, є газ, вода, натяжні стелі, ванна, 3-фазний ввод електрики, гараж, садиба 0,26 га, асфальтова тиха вулиця, зручне розташування.

По-друге, півбудинку 1917 року побудови (102 роки !), стіни із саману, покриття старезним шифером, садиба 6 соток. Продавався цей раритет більше 5 років за $5 тиc, та ніхто не купував. Оцінене вказане житло, якщо його так можна називати, в 354 000 гривень, що викликає справжній шок!

Комісія ОТГ і претендентка на житло вибрали… раритет! Люди у райцентрі шоковані, особливо сусіди цього музейного експонату віком 102 роки!

Я мовчати не буду! Вимагаю від влади: справедливої оцінки столітньої розвалюхи, повернення вкрадених коштів державі та притягнення учасників оборудки (а це посадовці ОТГ, відділу соцзахисту та оцінщик раритету) до відповідальності!

Мої звернення до Тростянецької ОТГ та Тростянецького відділу праці і соціального захисту проігнорували. Я змушений був звернутись за фактами злочинної оборудки з розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах посадовцями Тростянецької ОТГ та відділу соцзахисту до Прем’єр-міністра України, до ДБР, до голови Вінницької ОДА, до Бершадської прокуратури. Тільки остання вчинила належні законні дії: було порушено кримінальне провадження та передано матеріал на досудове розслідування до Тростянецького ВНП. З’явилась надія на справедливість. Але чи здійсниться вона і коли?

За що ми всі утримуємо глибоко бездарні, корумповані структури з непомірними заробітними платами та всілякими пільгами і преміями в сотні тисяч, а то і мільйони гривень на місяць? Коли цьому дерибану прийде кінець? Просто гидко все це бачити. Звертаюсь до всіх людей — не стійте осторонь і не будьте байдужими, коли бачите злочини влади!»

Валерій Ратушний
с. Нова Ободівка, Тростянецький район

Редакція відкрита для дискусій і пропонує висловлюватись на цю тему всім зацікавленим особам.