Нещодавно в одній із вінницьких шкіл відбувся III етап XX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

За призові місця змагалися 15 студентів нефілологічних спеціальностей з Вінницького національного технічного університету, медичного університету імені М.І. Пирогова, державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, аграрного університету, Вінницького торговельно-економічного інституту та Донецького національного університету. Друге місце вдалось отримати першокурснику з політеху Олександру Семенову. Він навчається на факультеті інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії кафедри комп’ютерних наук. Є старостою групи. Готувала його доктор філологічних наук професор Лариса Азарова.

– Свого ча­су у ВНТУ і на тому ж факультеті навчалась моя старша сестра Людмила. Цікаво, що й вона перемагала в конкурсі імені Петра Яцика. Українській мові, як і іншим предметам, завжди приділяв достатньо часу. Адже вона дуже важлива у нашому житті й саме завдяки їй вчишся грамотно формулювати думки, — каже Олександр. — Сам відбір проходив у нашому університеті, зібрали кращих студентів й дали завдання — написати твір щодо актуальності творчості Тараса Шевченка тепер. Із завданням впорався без проблем, бо у Кобзаря завжди порушувались такі теми, як батьки й діти, добро і зло… Вже на обласному етапі було трохи важче, та все ж мені вдалось стати призером.

Попри любов до гуманітарних наук, Сашко планує своє життя пов’язати із комп’ютерами. Мовляв, і заробітки вищі, й робота до душі.

Віталіна Володимирова