Через велику кількість заражень пташиним грипом у Вінницькій області, ANSA ввела заборону на імпорт домашньої птиці, а також м’яса і м’ясної продукції, Заборона введена з 24 січня цього року.

Фахівці агентства так само запевняють, що вживатимуть усіх необхідних заходів для недопущення потрапляння вірусу пташиного грипу в Молдову.

Нагадаємо, 18 січня 2020 року в ТОВ “Хутір” у Вінницькій області було виявлено спалах пташиного грипу, після чого вже до 21 січня там було в терміновому порядку знищено 22 тис. Голів птиці. Згідно з рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській райдержадміністрації до епізоотичному осередку віднесені агропідприємства ТОВ “Хутір”, ТОВ “Немирів-Поділля” та СТОВ “Колосок”, які розташовані в селі Бугаків Немирівського району. В цілому на даних підприємствах міститься близько 116 тис. голів птиці, і всі вони підлягають знищенню. До зони захисту в 3 км навколо епізоотичного вогнища віднесені дев’ять населених пунктів Немирівського району, а до зони спостереження в 10 км – 23. Це перший спалах захворювання в Україні з 2017 р. Однак вже 23 січня було тимчасово припинено ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці.

Валентина Лісова