“Якщо хочеш працювати у цій країні — працюй офіційно. Якщо не хочеш працювати офіційно — не працюєш у цій країні. Ці слова голова облдержадміністрації виніс на перше місце не випадково. Бо з 20 грудня почався “великий похід” проти нечистих на руку підприємців.

-За результатами роботи мобільних груп було припинено діяльність 32 нелегальних АЗС. Зокрема, 12 — у Вінниці, (одна з них заправляла транспорт поблизу Західного автовокзалу) , 4 -у Могилів-подільському, 3 — у Бершадському районі- розповів прокурор області Костянтин Мерімерін – До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 18 кримінальних проваджень, проведено 76 оглядів різних АЗС та однієї автобази.

Олег Мартинюк, начальник управління податків і зборів ГУ ДФС у Вінницькій області додав

-Податкова служба здійснює видачу ліцензій на зберігання або продаж пального . Для того, щоб отримати ліцензію, потрібно надати цілий пакет необхідних документів. За ліцензію на торгівлю пальним потрібно платити 2 тисячі гривень на рік. На право зберігання пального — 780 гривень на рік. І поки штрафні санкції ще не застосовується, то варто подумати про ліцензію, бо вже з 1 квітня на порушників чекають штрафи у 500 тисяч гривень.

Про боротьбу з гральним бізнесом розповів начальник головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос.

– Нами був створених оперативний штаб, котрий реагував на будь яке повідомлення про незаконні гральні заклади, працюють мобільні групи. На території області функціонувало 276 таких закладів. Найбільше — у Вінниці. Трохи менше — практично у всіх райцентрах області. Найвідоміші компанії – МСЛ, Українська національна лотерея, Лото-маркет, Золотий кубок, Лото-золото, та букмекерські контори “Парі-матч”. Відтепер вони припинили свою діяльність.

Щоправда, далеко не всі гральні точки припинили свою діяльність. А ще, кажуть, саме поліція створювала “надійний дах” для гральнго бізнесу і отримувала свої дивіденди…

Підсумовуючи брифінг, Владислав Скальський анонсував війну з нелегальним видобутком надр. Так що попереду — ще дуже багато цікавого.

Фото та відео Сергія Хіміча