План ВРУ на 4-7 лютого – зменшити кількість Конституційного складу парламенту до 300 осіб і остаточно дозволити продавати землю, – повідомляє сайт ВРУ.

У вівторок, 4 лютого, парламент почне свою роботу з розгляду постанови про звільнення Олени Бабак з посади міністра розвитку громад на території України. Замість нього можуть призначити Дениса Шмигаля.Для попереднього схвалення нардепам запропонований законопроект про зменшення Конституційного складу парламенту до 300 осіб. Рада також розгляне ряд законопроектів, що пропонують зміни до Конституції. У першому читанні нардепи розглянуть законопроект про фінансовий лізинг і зміни до Лісового кодексу.

У середу, 5 лютого, для розгляду в другому читанні Раді запропонований законопроект про продаж землі і про спрощення доступу телекомпровайдера до об’єктів інфраструктури.

На порядку денному і питання ратифікації між Україною і Литвою щодо працевлаштування.

У другій половині дня у нардепів запланована робота в комітетах і фракціях.

У четвер, 6 лютого, народним депутатам запропоновано зміни до Конституції щодо скасування адвокатської монополії і про створення допоміжних органів ВРУ.

Верховна Рада може підписати ратифікацію з Європейським інвестиційним банком.

У першому читанні нардепи розглянуть зміни до статті Бюджетного кодексу щодо підвищення ефективності використання коштів державного фонду регіонального розвитку і щодо посилення адміністративної відповідальності щодо незаконної торгівлі пальним.

Для другого читання запропонований законопроект про прискорення дерегуляції у сфері господарської діяльності.

П’ятниця, 7 лютого, почнеться з години запитань до уряду.

У першому читанні нардепи розглянуть зміни до Повітряного кодексу і закон про Нацполіціі.

Для другого читання запропонований законопроект про сільськогосподарської кооперації.