Бо вона 28 січня із подругою Настею Конфедерат повертались із похорону свого загиблого на війні хлопця – воїна 10 гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука.

– Ми можемо тільки здогадуватись, в якому пригніченому, жахливому стані внучка відомого письменника із Вінниччини Олега Чорногуза поверталась додому із панахиди за коханою людиною. З панахиди за воїном, вбитим російським снайпером у День Соборності України. У святий для цієї країни день. І в автобусі на Західній Україні, яка вважається форпостом патріотизму, в автобусі вмикають російський серіал. Що має відчувати дівчина у такій обстановці? – написала про цей скандал із внучкою Олега Чорнозуга народна депутатка Яна Зінкевич.

І тут же по антигерой останнього тижня нардепу Брагару, що радив пенсіонерці «продати пса і заплатити за комуналку», з‘явилась цікава інформація про участь на минулих виборах в роботі виборчої комісії округу №13 із центром у Калинівці.

Нині його прізвище в усіх мемах та жартах, щодо «собак за газ»… А на президентських виборах 2019 року Брагар представляв інтереси Володимира Зеленського на Вінниччині…

І тепер він «рулить» новим гучним скандалом із АТОшним, літературним і вінницьким підгрунтям! Бо саме Брагар написав до поліції заяву на волонтерок Анастасію Конфедерат та Ярину Чорногуз. Остання, до речі, – внучка відомого письменника з Вінниччини Олега Чорногуза – уродженця знову ж таки Калинівського району, де на виборах-2019 в Команді Зе працював Брагар… Бо Ярину Чорногуз, яка їхала із похорон свого коханого, обурив показ в салоні російського кіно. Але за Ярину та подругу Настю у військо вивій формі ніхто із пасажирів не заступився і водій висадив фронтовичок на трасі посеред ночі… Водія знайшли АТОвці, змусили вибачитись перед дівчатами, а власника автобусу – звільнити «українофоба». І тут Депутат від “Слуги» Євген Брагар подав у поліцію заяву на військового медика Ярину Чорногуз і волонтера аеророзвідки Настю Конфедерат, які на йому думку порушили принцип мовної рівноправності громадян незалежно від національності.

– Подав заяву про вчинення злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального Кодексу. Заяву подано щодо висловлювань Насті Конфедерат про те, що російська мова не повинна звучати в Україні”, – написав Брагар.

На думку депутата, це висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою.

“Немає жодного значення, яку саме мову дискримінують. При дискримінації української чи будь-якої іншої мови реакція була б такою ж”, – підкреслив Брагар. Ст. 161 Кримінального кодексу України передбачає покарання за розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі, а також обмеження прав за ознаками раси, статі, мовними або іншими ознаками.

Санкції за цією статтею перебувають у діапазоні від штрафу в сумі до 850 гривень до обмеження волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, 28 січня водій автобуса, який прямував із Луцька до Києва, відмовився виключити російський серіал на прохання двох пасажирок рейсу – госпітальєрки Ярини Чорногуз і волонтерки аеророзвідки Насті Конфедерат.

Ось чому після скандальних антиукраїнських заяв і порад пенсіонерці продати собаку, щоб заплатити за газ нардеп Брагар став таким «популярним»… І нині він приймає на себе весь шквал критики за всіх «слуг народу» та президента Зе.

Звісно, згодом кілька народних депутатів із провладної фракції пізніше у соцмережах стали вибачатися за свого коллегу за цю заяву до поліції та пораду бабусі , але їхні вибачення буквально потонули у сотнях чи навіть тисячах мемів на тему газу, собак та розрахунків…

До речі, Брагар є заступником голови Комітету ВР з питань свободи слова, який очолює Нестор Шуфрич…

А тим часом Ярині в соцмережі присвятили вірш:

Я не стомилась. Не здалась.
Я просто вийшла з аду.
Я не спинилась, завелась,
Аби тим дати раду.

Я не меншина, не герой,
Я лиш частина фронту.
Пропахла кров’ю і війной,
Кажу це – не для “понту”.

Ви тут живі лише тому,
Що він лежить в землі,
Він за всіх вас – поліг в труну
А ви – дурні! Сліпі!

Ваш ворог там, в екрані тому,
Він гроші з вас збирає.
Не знає слова він про втому,
Він нас і зараз там вбиває!

Ви дивитесь на них без дум,
Без мізків і без люті.
В вас не буває гіркий сум,
Ви – вороги по суті!

Вже шостий рік іде війна,
В супротив “руським братьям”
У вас мета все ж та, одна –
Не бути у багатті.

Що ж то за бус? Що ж за водій?
Коли у ньом – худоба.
То мабуть свині на забій.
Не притаманна їм жалоба… .

Для Ярина Чорногуз. І прийміть мої співчуття

Інтерв’ю з Олегом Чорногузом читайте в газеті “33-й канал” №7 від 05 лютого 2020 р.