Коли чоловік повернувся із зони АТО,  постало питання – як знайти роботу?  У 2016-му він звернувся по допомогу в працевлаштуванні до Козятинської міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості. Олексій відвідав спеціалізовані семінари, написав і захистив бізнес-план та отримав одноразову допомогу по безробіттю для відкриття власної справи, – повідомляє сайт Вінницької ОДА.

Підприємець-початківець знайшов невелике приміщення  в центрі міста, де працював разом із дружиною та її братом. Його заклад став надпопулярним у Козятині завдяки смачній піці та люб’язному персоналу. Довелось розширятись… Зараз  «ArmAtoPizza» пропонує 13 видів піци, поласувати якою можна безпосередньо на місці або ж замовити доставку в офіс чи додому. Дух передової панує в «ArmAtoPizza».

– Хочу, щоб люди пам’ятали, завдяки кому вони можуть спокійно відпочивати. Це ті хлопці, які сьогодні на передовій, – каже Олексій і показує  світлини побратимів, розміщені на стінах,  демонструє прапори батальйонів, зброю, карту  України та власну каску.

Приватний підприємець Олексій Каратєєв – соціальний партнер служби зайнятості та надійний роботодавець. За двох працевлаштованих безробітних за направленням служби зайнятості отримує компенсацію єдиного соціального внеску.

Довідка: У 2019 року послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористалися  1 768 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО-ООС, з них 474 були працевлаштовані за сприяння  служби зайнятості, з яких 21 особа отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи.