Минулого тижня на площі Ліверпуль затримали державного інспектора податкової та митної справи у Вінницькій митниці, який пропонував хабар співробітнику СБУ.

– Встановлено, що митник намагався передати 1000 доларів США працівнику обласного управління СБУ. У цю суму зловмисник оцінив фальсифікацію матеріалів та невручення йому підозри у кримінальному провадженні, за яким співробітник спецслужби виконував доручення слідчого. Останній відразу повідомив керівництво про отримання протиправної пропозиції. Правоохоронці затримали державного інспектора податкової та митної справи під час спроби передачі всієї суми, -розповіли у прес-службі СБУ у Вінницькій області. -Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Як повідомили нам у прес-службі прокуратури, митнику обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. З цим не погодились та подали апеляцію щодо тримання під вартою. Поки що її не розглянули.

А вже 31 січня прокуратура Вінницької області викрила та затримала групу осіб, що організувала схему вимагання грошей за вирішення питань щодо уникнення кримінальної відповідальності. Одним з учасників групи виявився помічник чергового Київського відділення поліції у Вінниці та колишній співробітник СБУ.

-З’ясовано, що поліцейський з посередником підбурювали заявника надати неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів слідчому за непритягнення до відповідальності за незаконний обіг наркотиків.Вказаних осіб затримано  після одержання неправомірної вигоди в розмірі 650 доларів США. Перед затриманням особи намагалися викинути гроші у туалет, – повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області. – За фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинене групою осіб, проводиться розслідування.

Відомо, що суд призначив правоохоронцю тримання під вартою із альтернативним внесенням застави у розмірі 110 тисяч гривень. Проте він не вніс ці кошти й нині утримується в СІЗО. На час службового розслідування від посади відсторонений. Спільник отримав тримання під вартою із заставою 42 тисячі гривень. Кошти вже сплатив й перебуває на волі.

Віталіна Трудько