Дошкільні навчальні заклади побудовані таким чином, що кожна група не пов’язана одна з одною. Таким чином, це унеможливлює масове перебування дітей і забезпечує стійкі роботи цих закладів.

– Що стосується вищих навчальних закладів I, II та III, IV рівнів акредитації, вони працюють у звичайному режимі. Буде проводитись мо­ніторинг ректорами навчальних закладів. Якщо будуть виникати питання, будуть індивідуально прийматись рішення.

У вищих навчальних закладах навчання не припинено. Всі ВНЗ працюють у штатному режимі, — повідомив В. Буняк.

Щодо можливості продовження карантину після 14 лютого посадовець зазначив, що ситуація буде моніторитись.

Загалом на 5-му тиж­ні 2020 року у Він­ницькій області спостерігається високий рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що складає 890,4 випадку на 100 тис. населення. Це на 23 % вище середньобагаторічного порогового рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулась 13831 особа, серед захворілих 8824 (63,8 %) дитини. Було госпіталізовано 688 осіб, у т. ч. 559 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

– Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Жмеринському, Козятинському, Калинівському, Могилів-По­дільському, Томаш­пільському, Тульчинському та Тиврівському районах. Всього по області рішеннями територіальних комісій ТЕБ та НС закрито 170 шкіл та 31 дитячий садочок в 21 районі, — повідомила директор обласного департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович.

З початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом лю­мінесцентної мікроскопії досліджено матеріал від 11 осіб. Отримано два позитивні результати на вірус парагрипу, 3 — на вірус грипу А та 2 — на аденовірус. Методом ПЛР досліджено 55 зразків матеріалу, отримано 1 позитивний результат на вірус грипу типу А H3 та 27 позитивних на вірус грипу типу А H1.

Варто зазначити, що для проведення специфічної профілактики грипу в цілому по області відібрано 19008 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 13944 особи.

В обласному центрі 6 лютого має зібратись спеціальна комісія, яка, згідно з рівнем захворюваності серед дітей, вирішить, чи продовжувати карантин у навчальних закладах міської ОТГ.