Своїм кумедним виглядом вироби можуть підняти настрій  будь-кому. Сама жінка за фахом економіст, але своє життя присвятила службі на посаді діловода, тим паче вона із родини військових.

– Із самого початку неодноразово їздила в АТО у Донецьку область, тоді було ще досить «гаряче» була там теж діловодом, займалася технікою, пальним. Маю статус учасника бойових дій та нагороди за службу. Виготовлення ляльок стало частковою реабілітацією для мене. Я змогла завдяки цьому захопленню відволіктися від негативних спогадів, відпочити думками та забути пережите. Десь в 2017 році  зацікавилась цим хобі, з тих пір ходжу до гуртка й там отримую викрійки для майбутніх робіт, майстром є  Любов Махова. А далі у тебе вмикається фантазія. Тематика кожен раз різна. Найцікавіше на цих курсах – спілкування, цікава творча атмосфера, де ти відпочиваєш  душею.

Лялька це майже як народження дитини, коли в тебе немає нічого і через деякий час в тебе народжується дитина, з лялькою майже так само і ти розумієш, що таких практично немає ніде взагалі, а вона твоя, зроблена твоїми руками, коли ти не купив її в магазині, а вклав в неї душу, – розповідає Антоніна Ярошенко. –  Всі мої роботи, а це понад сотня, виключно із натуральних матеріалів, тобто екологічні. Сама даю їм імена, розробляю вбрання. Роблю навіть цілі композиції. Ця робота повністю ручна, тому на одну ляльку йде приблизно три дні. Коли виходить виріб класний, то таке неймовірне відчуття, особливо,  коли ти їх даруєш, і бачиш ці очі, реакцію людей – це дуже надихає.

У військовій частині 3008 про захоплення старшини Антоніни дізнались зовсім випадково – із соцмереж. Саме тому захотіли, аби про талановиту військову дізнались ще більше людей. Поки що всі свої роботи майстриня зберігає в однокімнатній квартирі. Проте наприкінці року вона отримала нове житло на Зулінського й навесні туди переїде. Там, жартує чоловік, матиме більше простору. Колеги по службі Антоніни вже чекають на відкриття її персональної виставки.

Віталіна Володимирова