З великою образою звернувся до редакції газети вінничанин Микола Іванович Хвостіков.

– Справа в тому, що у вересні 2018-го по вулиці Щукіна, 3 розпочало будівництво ТОВ «Новобуд», яке безпосередньо межує з моїм обійстям по вул. Щукіна, 1. Нашої згоди ніхто не спитав, погодились лише сусіди, які проживають по вул. Щукіна, 5. Втім, протокола громадського обговорення не було, — повідомив Микола Іванович Хвостіков. — До мене в дім прийшов прораб майбутнього будівництва, зайшов у кухню і визначив, що у нас старий газовий котел і колонка. Пообіцяв: «Я вам поставлю новий «Вайланд» двоконтурний і оформлю документи у газовиків. Вашу терасу треба знести, ми її відбудуємо, проведемо центральну каналізацію. Насамперед зміцнимо всі кути вашого будинку, поставимо новий паркан».

Дійсно, робітники наш старий котел і вентиляцію зрізали, а нам поставили новий. Але… У новому котлі за добу згорає 12 куб. газу, платити за нього треба набагато більше! Обіцяна тераса стоїть недобудована, без дверей і без штукатурки. Котел пообіцяли замінити на інший, але пройшла весна, літо, осінь, почалась зима і нічого не зроблено! Телефон у ТОВ «Новобуд» не відповідає! До речі, всі їхні письмові обіцянки є у департаменті архітектурно-будівельного контролю Вінницької міськради, але ніякого результату немає.

Ми з дружиною будинок продаємо, бо землі потрібні молоді руки, а ми не в тих роках. А ще багато коштів іде на ліки, інакше ми б свій будинок не продавали. Тепер вимушені газ економити, у нас в кімнатах +10, спимо одягнені. Керівник ТОВ «Новобуд» Ілля Котьолкін через прораба запропонував мені 100 тис. грн. «відступного». Але я відмовився, бо шкоди вони мені наробили не менше, як на 300 тис. грн. І нехай все виправляють! На ТОВ «Новобуд» я буду подавати судовий позов! Хоч прораб нас запевняє, що ми нічого не доведемо, бо його шеф, мовляв, всемогутній олігарх. Та невже для них українські закони не писані?