Доброго дня, шановна редакціє. Звертаються до вас батьки дошкільнят та школярів с. Джурина Шаргородського району. Просимо допомогти нам вирішити деякі питання, бо на місцевому рівні це неможливо.

Нас обурює стан нашого дитячого садочка та школи. У цей зимовий час температура в садочку +10 градусів. Кочегари безвідповідально ставляться до своєї роботи. Під час роботи вони знаходяться в нетверезому стані, можуть піти на каву або ж «по своїх справах». Котельна знаходиться під садочком і були такі випадки, коли котел просто розносило без нагляду.

Директорка садочка наче не помічає ці грубі порушення! За роки її керування склалося таке враження, наче це її приватна власність. Посудіть самі: Софія Яківна, директор, її дочка – вихователька, зять – кочегар, син – сторож. А донедавна в садочку працювала і рідна сестра. Будь-які наші скарги вона ігнорує.

Ще однією і дуже важливою проблемою в дошкільному закладі є харчування. Це просто ЖАХ! Фінансування відбувається з двох джерел: частину грошей платять батьки, а іншу – сільська рада. Обурює те, що при тому, які податки отримує сільська рада, наші діти не те що недоїдають, вони голодні в садочку!

На сніданок діткам дають кашу на воді. Більшість її навіть не їдять. На обід в меню дуже гарно прописано то рибка, то котлети. Але дійсність така, що на перше суп або борщ «прозорий», а на друге – буцімто щось із риби або м’яса. На полуденок смакують або знову кашу, або по 1 вареному яйцю, або ж по шматочку пирога, ну й, звісно, чай. І все! Ніяких молочних продуктів, ніяких овочів та фруктів!

Коли в садочку приїздять перевірки, то заздалегідь до їх приїзду готуються. Батьків вихователі попереджають щоб обов’язково приводили діток. Адже за відсутність можуть закрити садочок. На день приїзду комісії в групах тепло й харчування краще.

А ще в наш час у дітей брак іграшок. Батьки своїми силами щороку докуповують іграшки, але цього критично мало. Сільський голова теж не переймається станом садочка.

Ще однією болючою проблемою є наша СЗШ І-ІІІ ступенів. Це не школа, а прохідний двір! По коридорах вільно ходять різні торгові представники, цигани. Як можна пропускати невідомих людей в середовище дітей? Хто знає, з чим вони прийшли і з якою метою? В школі ми теж маємо ті ж проблеми, що і в садочку: холодні класи та відсутність харчування.

Дуже просимо пере-    дати цього листа тим чиновникам обласного рівня, які змогли б нам допомогти. В районі «всі свої» і наперед попереджають про комісію. Було б дуже добре, якби перевірки були без попереджень. Просимо ваших журналістів особисто простежити, щоб наше прохання не залишилось без уваги і потрапило в надійні руки. Дякуємо за вашу працю!

Від редакції. Просимо управління освіти та сільську раду провести неупереджену перевірку. Про результати повідомити редакцію.

З надією на краще,
батьки — 44 підписи