Перевіряв чи лікарні готові швидко реагувати і рятувати життя., – написав у своєму Фейбуці голова Вінницької Ода Владислав Скальський. – Хочу побачити, що відбувається в лікарнях не зі звітів чиновників, а на власні очі.

Поспілкувався з черговими медсестрами, лікарями.

Продовжу це робити надалі.

А його заступниця так описала нічну інспекцію мед закладів по районах: – Краще один раз побачити, ніж 100 раз почути!

Поставили за мету побачити в реальності те, про що пишиться в звітах: як надається невідкладна медична допомога, хто з лікарів на нічному чергуванні це забезпечує, наявність необхідних ліків та обладнання, а також побачити наявність комп’ютерної техніки для роботи зі службою здоров’я.

Без попередження об’їхали 5 районних лікарень: Іллінецьку, Гайсинську, Крижопільську, Тульчинську й Шаргородську., – зазначила Наталя Заболотна. – Дійсно, кожна лікарня відрізняється від іншої. В когось краще матеріально-технічне оснащення, в когось – гірше, що залежить від уваги районної та місцевої влади.

Усі лікарні оснащені комп’ютерами для ведення випадків за умовами НСЗУ.

Всюди на чергуванні були лікарі, правда, не всі мають сертифікат з надання невідкладної медичної допомоги. Однак, впевнена, що директори лікарень в розумінні сучасної реформи – менеджери, подбають про це і додатково направлять своїх лікарів на навчання.

Головний висновок сьогоднішнього візиту – працівники лікарень налякані, ЩО ХТОСЬ ЗАКРИЄ ЛІКАРНІ! ЦЬОГО ВЗАГАЛІ НЕ МОЖЕ БУТИ!

Жодна місцева влада, яка є засновником цих лікарень, не піде на це і не позбавить своїх мешканців доступу до медичної допомоги.

Питання в іншому, на скільки готові керівники й працівники лікарень працювати як підприємства, забезпечити вимоги НСЗУ для отримання коштів за лікування хворих, розподіляти правильно видатки і зберегти кадри лікарні…

Бо питання готовності до роботи з НСЗУ – це перший етап, щось на кшталт отримання доступу до системи, і тут ми готові.

Зовсім інше – це готовність до наступного етапу: управляти лікарнею як некомерційним підприємством, щоб мешканці отримували якісну медичну допомогу, за яку лікарня отримає оплату від національної служби здоров’я, а медичний персонал зможе отримувати належну заробітну плату.

Ось тут у мене сумнів. Тому з понеділка по кожній лікарні окремо будуть проводитись консультації щодо управління лікарнями в умовах підписання договорів з Національною службою здоров’я.

Як сприяли ці нічні рейди посадовців лікарі та мешканці Вінниччини читайте в газеті “33-й канал”…

Posted by Владислав Скальський on Saturday, February 8, 2020

Posted by Владислав Скальський on Saturday, February 8, 2020

Posted by Владислав Скальський on Saturday, February 8, 2020

Posted by Владислав Скальський on Saturday, February 8, 2020

Posted by Владислав Скальський on Saturday, February 8, 2020