Кожна сесія обласної ради, як і інших рад, стає дерибаном землі, будівель, приміщень, надр. Люди, ви хоча б трішки дивитесь, чим займаються ваші обранці??? І звертається до вас не людина з вулиці, а такий самий обраний вами депутат. Але тих, хто думає про Україну і має в серці Бога, там вже можна на пальцях перерахувати. Тому, користуючись правом журналіста, спробую донести до вас це! Бо до кінця року ви прокинетесь не лише голими-босими, але й без Вінниччини та України.

Людина, яка поглиблює свої знання, поглиблює свою скорботу. Як не парадоксально, але це так! Ось уявіть собі мене в обласній раді вже двох скликань, де, прийшовши вже на перше засідання, знала, як би сказали наші предки, кожного вибраного туди «як облупленого».

Бо все моє життя — а це десятки років не просто передова — «нульовка» журналістики! І як не парадоксально, більшість тих, кого викривали і підозрювали в корупційних схемах, відкатах, шахрайствах, навіть бандугрупованнях і наркосиндикатах, сиділи тут, вибрані вами!

Я чесно описала це в своєму першому репортажі із установчої сесії. Далі детально описувала те, як збираються «тушки», їх маринують і «закатують в тушонку»! Це така собі більшість! Я вже не один рік сміюсь над політбрендами. Бо ці «само-» і ще від когось там «помощі»… Від пурпурових до зелених прапорів — так швидко стають ручними і затягуються у блатну більшість, що на календарі не роки — тижні проходять…

А тоді утворюється така собі, як би це сказати, блатзона. Де ідейні ідіоти, якими вони нас вважають, рвуть серце, розробляють якісь положення, нормативи, просять почути людей і запроваджувати принципи диктатури закону та справедливості…

У них своя диктатура — договорняків! До ідейних, зрозуміло, не йдуть — нехай виступають і закликають! У них і так є стабільна більшість! Гроші — це одна із форм! Є ще вишуканіші — ось ви так надіялись і обрали «молодих і перспективних», наприклад, у самопомощівців, але бачили б ви, і думаю, що в багатьох колективах реально побачили, як вони одразу почали за свою продажність вибивати собі посади!

І не які-небудь — перших або заступників дуже солідних закладів! Хто похитріше — не собі — своїм дружинам, дітям. А ще комусь пільгу дали для бізнесу або списали борги… А ще є «особенна» категорія — тих, у кого вже від участі в корупційних схемах, розкраданні майна чи явному «взятті на хабарі» клейма немає де ставити.

І це знає кожен житель Вінниці чи області. Але їхні кримінальні справи чи ВЖЕ закрили чи ще не відкрили! І за це вони утворили таку собі вокальну групу наспівування хвалебних од!

Бачили б ви, як вони не вимагають у керівників правоохоронних органів роботи — а навперейми біжать до мікрофонів, щоб розхвалювати під час звітів! І ми — знову у меншості! Кому потрібна критика! І бажання виборців, як тут свою шкуру рятувати треба.

То десь там скорочують чиновників, у нас їх множать, як кроликів!!! Для чого, наприклад, ввели дві посади заступників голови облради? Правильно, щоб самопомочівці і радикали давали в той общак більшості свої голоси! Не хочу образити чесних представників цих політсил. Тому — про конкретних: подивіться, що вони зробили за 4 роки? Бо місяцями — на сесіях у вузах. Виявляється, вони ще навчаються! Тобто такі безцінні кадри, що їх ще треба в радах вивчити, а ви, народ — з трьома дипломами — їдьте в світи бабцям горшки носити!!!

І на завершення про більшість комісій — це особлива тема.

Це як краплені карти — зарання знаєш результат! Бо знову-таки знаєш, які лобісти туди увійшли! Мені соромно було бачити, як їхні депутати-члени йшли на них по повних договорняках! А це називалось конкурсом!!!! Пробувала ігнорувати такі тіпа, комісії! Тоді, мене люди від колективів і громади просто благали бути присутньою, навіть керівники просять просто увійти і дещо незвично мотивують — щоб боялись!

І ось я тепер перед дилемою — чи плюнути на все — типу мафія безсмертна, чи разом із вами робити так, щоб боялись! Повірте, ні ви, ні я у тієї більшості поваги не заслужимо! Бо там замість душі давно таблиця множення чи кредо «дак друзья же попросили»… А слова, принципи і морально-етичні норми — як абетка марсіанина.

Не знаю, чи голова і заступники дійсно такі примітивні та недалекі, що не побачили цих каруселей, чи вони в темі та долі? Але так далі ця замаскована під «благі наміри» показуха тривати не може!

Ви мене вибирали і довіряли — вам і пишу цього відкритого листа

ДРУЗІ! ЧАС СТВОРЮВАТИ КОМІТЕТ ПОРЯТУНКУ ОБЛАСТІ І КРАЇНИ!

«33-й» готовий допомогти у цьому. Приходьте на сесії, бо вони мають бути відкритими для громадськості, засідання комісії, коли і куди – будемо інформувати на сайті або на моїй сторінці у Фейсбук. Вчитуйтесь в кожне рішення. Бо час великого дерибану набирає кульмінації.

З повагою, депутат Вінницької облради,
Заслужений журналіст України, співзасновник медіакорпорації «33-го каналу»