На роботи в цьому році передбачено 6 мільйонів гривень.Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

-Це амбітний проект. В минулому році з обласного бюджету було виділено понад 8 млн грн на відновлення та реконструкцію приміщень і території” Подільського Версаля “, всі заплановані на 2019 роботи були виконані. В цьому році бюджетом передбачено 6 млн гривень для того, щоб довести західне крило будівлі палацу Потоцьких до прийнятного стану саме до початку оперного фестивалю “Operafest Tulchyn-2020”, – цитує відомство главу ОДА Владислава Скальського. – Загальна вартість проекту становить 32 млн грн. Якщо вдасться розширити цьогорічне фінансування на ще кілька мільйонів, то в ОДА планують вийти на 50% виконаних робіт з реконструкції та облаштування “Подільського Версаля”.

Пам’ятка архітектури національного значення – палац Потоцьких у Тульчині побудований в 1782 році. За часів господарювання родини Потоцьких це був розвинений ансамбль з декількох споруд. У 1787 році в палаці було відкрито другий в Україні оперний театр, щорічно тут відбувалися світові оперні прем’єри, в яких брали участь відомі композитори, співаки і музиканти Європи. З 2017 року на базі палацового комплексу проводиться Міжнародний фестиваль “Operafest Tulchyn”.

Валентина Лісова