У кожній з обраних пілотних областей на створення Центру претендували три заклади професійної освіти. Проєкт Вінницької області увійшов до списку переможців, тож на базі вищого професійного училища №41 в м. Тульчині вдалося створити навчально-практичний центр.

На сьогодні НПЦ у Тульчині є важливою платформою для підготовки учнів, де вони вчаться працювати із сучасними матеріалами, обладнанням та технологіями. Тут можуть навчатись і дорослі спеціалісти на курсах підвищення кваліфікації.

– В цьому закладі втілюється проєкт за програмою «EU4Skills» (навички). В рамках цього проєкту ми створюватимемо сучасну європейську базу, аби забезпечити якісну професійно-технічну освіту. Можливість одержання освіти протягом життя – це те, що зараз є основним лейтмотивом кваліфікаційного процесу в країнах Європи, – зазначив Владислав Скальський, голова облдержадміністрації, під час робочого візиту у Тульчин 12 лютого.

На базі Вищого професійного училища №41 м. Тульчин готують кваліфікованих робітників із професій «Слюсар-ремонтник» і «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування».