Теплий салат з червоної цибулі

Зимова страва смакує всім! А для її приготування знадобиться не так багато часу, гарний настрій, а ще — 1 банка консервованої червоної квасолі, 150 г грибів, 100 г волоських горіхів, зелень за смаком. Для заправки візьміть оцет винний білий: 1 ст. ложка, олії 1/8 склянки, гірчиці 1/2 ч. ложки, сіль, перець за смаком.

Гриби помити, почистити і відварити в підсоленій воді до готовності. Порізати їх на маленькі шматочки. З квасолі злити воду. У салатнику змішати квасолю, гриби і подрібнені горіхи.

Приготувати заправку. Для цього всі інгредієнти з’єднати і добре перемішати. Влити заправку в салат, перемішати і посипати нарізаною зеленню.

Печені фаршировані яблука

А це вже смак дитинства! Хто ж не любить взимку прості ласощі — печені яблука? Смачно і для фігури не обтяжливо. Беремо 10 яблук, 250 г домашнього сиру, 1 яйце, 3 ст. л. цукру, ванілін за смаком, родзинки. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виймаємо з яблук серцевину. Перетираємо сир і додаємо всі інгредієнти. Фаршируємо яблука сирною масою і випікаємо 20-25 хвилин.

Форшмак

Це – популярна закуска єврейської кухні. Пропоную класичний варіант цієї страви, до складу якої входять оселедець, яйця, цибуля, яблука. Сюди ще часто додають картоплю відварену в мундирах і/або хліб розмочений в молоці. Беремо оселедець слабосолений (у мене філе) – 400 г, яйця – 3 шт., ріпчаста цибуля – 150 г, яблуко кисле – 100 г, вершкове масло – 50-80 г, зелена цибуля — за бажанням.

Яйця відварити накруто. Філе оселедеця порізати на шматки. Цибулю і яблуко почистити і розрізати на кілька частин. Філе оселедця, яйця, цибулю і яблуко вперемішку пропустити через м’ясорубку, додати розм’якле масло, все ретельно перемішати ложкою. За бажанням, форшмак помістити в холодильник. Для подачі цієї страви рекомендую скибки хліба підсмажити з обох боків на сухій сковорідці. На хліб викласти форшмак і притрусити нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!