– ПМП “Павлін” знаходиться у Вінниці за адресою: 4-й провул. Комарова, буд. 2. Його працівники для обігріву виробничих приміщень спалюють відходи деревно-стружкових і деревно-волокнистих плит, які залишаються після виготовлення корпусних меблів. Ці плити насичені хімічними сполуками, клеями і мастиками. Коли вони горять, у повітря викидаються клуби їдючого диму!

На нього навіть дивитись страшно, він чорного кольору, з коричневими і різнокольоровими відтінками. Дим застеляє все навколо, спричиняє відчуття гіркоти, дере в дихальних шляхах, це пасивне отруєння терпіти неможливо.

Жителі сусідніх будинків – а там багато дітей дошкільного і шкільного віку! – часто хворіють. Це справжнє пекло! – поскаржилась Надія Григорук, жителька вул. Комарова, яка звернулась у редакцію від імені двадцяти жителів цієї вулиці.

– Підприємство “Павлін” розташоване буквально в шести кроках від нашої хвіртки. Ми скаржились на ці кричущі порушення у Вінницьку державну екологічну інспекцію, екологам у Київ, але результат нульовий, лише паперова тяганина!

– По-перше, жителям вул. Комарова треба звернутись у Вінницьку міську раду за телефоном цілодобової варти 15-60 і заявити про порушення правил благоустрою. Міськрада оперативно відреагує і застосує свої засоби впливу на порушників, – пояснив Юрій Дубовий, начальник обласної держекоінспекції. – По-друге, можна написати в обласну ДЕІ обгрунтовану скаргу з усіма підписами жителів сусідніх будинків, і наші інспектори проведуть офіційну перевірку щодо шкідливості цих викидів в атмосферу.