Новина про те, що настоятель козятинського храму на честь преподобного Серафима Саровського протоієрей Роман Асафов, котрий у березні минулого року перейшов до ПЦУ, звернувся з покаянним листом до митрополита УПЦ МП Вінницького і Барського Варсонофія і був поновлений на посаді, вразила багатьох.

– Вже третій клірик повернувся з розколу у Вінницькій єпархії. – повідомляє сайт УПЦ МП – Настоятель храму на честь преподобного Серафима Саровського м. Козятин протоієрей Роман Асафов звернувся до митрополита Вінницького і Барського Варсонофія з покаянним листом, у якому висловив щире покаяння у гріху ухилення в розкол та засвідчив намір неухильно зберігати вірність Богові та єдність з канонічною Церквою. Після принесення покаяння, протоієрея Романа Асафова було прийнято в клір Вінницької єпархії УПЦ та поновлено на посаді настоятеля храму на честь преподобного Серафима Саровського.

А майже рік тому у день пам’яті 40 святих, у храмі преподобного Серафима Саровського Козятина протоієрей Роман Асафов співслужив з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном. То коли ж цей священик був щирим у своїх молитвах? Чи, як висловилися під новиною вінничани: “Москва більше платить, от і провернувся – какая разніца?”

Ілона ВАЛЬТЕР