Бо 6 років тому режим Януковича вирішив відкрито стріляти у своїх громадян… Небесна Сотня почала свій печальний відлік Героїв…

18 лютого снайпер посеред столиці вистрелив у спину художнику із Жмеринки Валерію Брезденюку… 20 лютого вранці пострілом у живіт важко поранили жмеринчанина Леоніда Полянського і на вулиці Інститутській вбили Максима Шимка із Вінниці…

Стискались кулаки, плакали матері, країна стояла на межі прірви… Ще ніхто тоді не знав, що це перший день справжньої війни із Росією!

І рівно 6 років тому Вінниці активісти спалили офіс Партії регіонів… Бо вже весь світ знав, що у Києві на Майдані вбивають наших хлопців… Міліції тоді як такої вже не було. Риги розбігались як таргани…

20 ЛЮТОГО 2014

Київ. На Майдані Незалежності вранці знову протистояння між людьми і силовиками. Неподалік від готелю «Козацький» – тіла 7 загиблих. З 7-х загиблих 6-ро убито пострілами в шию. Протягом дня в центрі столиці під час кривавих подій загинуло близько 60 демонстрантів. Відразу опізнали тіла лише 22 людей.

Вінниця. Перша і остання кров. О 12 годині до людей на площу Театральну вийшов голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан. Громада вимагала, щоб він написав заяву про відставку, той не погодився. Тікав із площі на джипі, один із його охоронців побіг від мітингувальників в напрямку СБУ. На Грушевського ледь не відбувся штурм, коли силовик здійснив кілька пострілів та одного з протестувальників у ногу… За це отримав цеглиною по голові! .

Тоді голова Вінницької облради Сергій Татусяк заявив про вихід з «Партії регіонів», зазначивши, що з кризи потрібно виходити мирним шляхом.

Міська рада Вінниці відправила 4 машини швидкої допомоги для поранених у Київ.

Київ. Ввечері Верховна Рада приймає постанову, яка зобов’язує правоохоронців й військових припинити вогонь. Війська мають повернутися в місця постійної дислокації. Також постанова передбачає заборону використання зброї і забороняє блокувати транспортні комунікації, обмежувати пересування транспорту. Кабінету міністрів і органам державної влади доручено заборонити виконувати програму антитерористичних заходів. Крім того, в постанові наголошується, що надзвичайний стан може ввести лише Верховна Рада.

А на Театральній учасники акції протесту штурмом в’язали пустий офіс Вінницької обласної організації Партії Регіонів поряд із управлінням міліції …

Зайшли через ролети і вікна, всередині знайшли 2 сейфи, партійну символіку та багато алкоголю… .

Весь цей спадок Януковича винесли на вулицю, зробили опудало диктатора , навпроти театру розпалили багаття і в ньому спалили всю символіку ПР…

Оргтехніку, більшої частини якої вже не було коли активісти зайшли у приміщення, позносили в одну з кімнат та опечатали. Непошкодженою залишилась більша частина документації, а два сейфи були опечатані.

Прапорами Регіонів вистелили «Стежку ганьби» від цього офісу до офісу Татусяка на Соборній…

Опудало Януковича горіло під тисячне скандування «Зеку – Смерть!».

Нагадаємо, що 18 лютого снайпер вистрелив у спину Валерію Брезденюку. Його упізнала по фото в інтернеті громадянська дружина пані Ярослава. Четверо тіл, прикритих рядниною, лежали на території Михайлівського монастиря. Взуття і брюки залишалися відкриті. Валерію на той час виповнилося 50 років. Він був підприємцем, писав картини у незвичному стилі, став фіналістом популярного телевізійного шоу «Україна має талант».

20 лютого вранці пострілом у живіт важко поранили Леоніда Полянського. Лікарям не вдалося врятувати чоловіка. Брат Григорій, який спілкувався з ним напередодні по телефону, розшукав Леоніда через службу «Майдан-SOS». Тіло знаходилося у морзі. Полянському було 38 років. Він працював залізничником. У нього залишилося двоє дітей, яких любив неймовірно. Про це знали не тільки рідні, а й колеги по роботі.

20 лютого не стало Максима Шимка. Снайпер поцілив йому в шию. Сталося це на вулиці Інститутській, коли Максим надавав допомогу комусь з поранених. Останній запис на своїй сторінці у соцмережі Максим зробив 18 лютого: «За Україну!!! Всі, хто може, їдьте в Київ!!!» Йому було тільки 34. Він ще не створив сім’ї. Захоплювався історією. Брав участь в історичних реконструкціях. Найбільше його приваблювала історія вікінгів.