1 листопада сесію Вінницької міської ради почали із досить резонансного відео, яке відзняв Ситуаційний центр. На ньому видно, як на пішохідному переході на Соборній водій іномарки не пропустив хлопця та дівчину. Обурений молодик вдарив рукою по авто. Водій зупинився одразу за переходом та щось сказав хлопцеві — вочевидь, була словесна перепалка. На відео видно, як пішохід покрутив пальцем біля скроні та пішов далі. Але водій «BMW Х5» не став терпіти такого «неподобства»: він розвернувся прямо посеред дороги, наздогнав хлопця та завдав йому кілька ударів кулаком у голову. Зупинився через крики перехожих та сирени.

Зрештою, нападник сів у автівку та знову, демонстративно, прямо по пішохідному переходу, на якому в той момент перебували люди, здійснив розворот і поїхав з місця пригоди.

На продемонстроване відео бурхливо відреагували в сесійній залі: хтось із депутатів навіть не стримався і перейшов на нецензурну лексику. Коментуючи побачене, міський голова Сергій Моргунов звернувся до поліції з вимогою негайно встановити особу нападника та притягнути його до відповідальності.

За кілька днів правоохоронці знайшли та встановили порушника, але повідомляти його прізвище не стали, лиш зазначили, що це приватний підприємець.

Слідство тривало кілька місяців, і наприкінці грудня водію оголосили про підозру. Вже під час засідання у Вінницькому міському суді з’ясувалось, що підприємця звати Олександр Петлінський й раніше він вже мав проблеми із законом. Зокрема у 1992 році Ленінським районним судом був засуджений до виправних робіт на строк 2 роки, у 1996 році — Липовецький районний суд призначив штраф 850 гривень. У 2013 році чоловіка засудили до позбавлення волі на строк 10 років, але через рік був звільнений на підставі ухвали суду Житомира з заміною невідбутого покарання на покарання у виді виправних робіт з відрахуванням 20% в дохід держави. Ще через рік покарання змінено на штраф 788 грн.

О.Петлінський

На судовому засіданні стало відомо, що водій насправді ніде офіційно не працевлаштований, хоча до цього казали, що він підприємець. Адвокат Олександра Петлінського просив відмовити в обранні підозрюваному тримання під вартою та застосувати особисте зобов`язання або ж домашній арешт.

Вінницький міський суд клопотання слідчого задовольнив й взяв Олександра Петлінського під варту. Але призначив заставу — 42040,00 грн. Після такого рішення водій іномарки вніс суму та відправився додому.

Валентина Лісова