Після резонансного брифінгу, на котрому керівники силових структур області відзвітували про перші перемоги у війні з нелегальними заправками і гральним бізнесом, здавалося – нелегали ще довго не зважаться на свою протиправну діяльність.

Але вже за кілька днів правоохоронці знову натрапили на під­піль­ний бізнес.

У Вінницькій області співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури виявили та блокували діяль­ність декількох заправок, що діяли з порушенням законодавства.

Під час обшуків виявлено і вилучено три автозаправних колонки, чотири резервуари, 5701 л дизельного пального і 1605 л скрапленого газу.

Наразі вирішується питання щодо арешту майна нелегальних об’єктів та притягнення до відповідальності винних осіб.

Силовики дуже просять повідомляти про нелегальні заправки — стаціонарно розміщені та пересувні модулі, замасковані під звичайні автомобілі, на «гарячу лінію» УСБУ у Він­ницькій області за номером 0432-53-13-09, 102 або до чергової частини прокуратури Він­ницької області (0432) 67-15-67.

Так само не збирається здаватися і підпільний гральний бізнес. Нещодавно у Вінниці викрили казино, котре працювало без вивіски і під табличкою «Зачинено». Всередину впускали тільки «своїх», з дозволу адміністратора через таємний хід.

Схоже, війна буде тривалою. Адже обидва види незаконної діяльності приносять своїм кураторам чималі прибутки, від котрих їм дуже важко відмовитися. Та і «кришу» ще ніхто не відміняв.

Ілона ВАЛЬТЕР