До редакції газети «33-й канал» звернулася дівчина, яка поділилася своєю нещасною історією про те, як вона поїхала на заробітки, а потрапила у сексуальне рабство.

Це зараз дуже актуальна проблема, тому що у Вінницькій області є райони, де близько 50% молоді виїхало на заробітки до різних країн Європи. І ти ніколи не знаєш, хто може вляпатися в подібну халепу — чи твоя донька або ж онука, навіть син чи онук.

Закінчивши педуніверситет, не мала можливості працевлаштуватися. За освітою педагог, але робочого місця не знайшлося. Дівчина розуміла, що доведеться повернутися в село, але дуже не хотіла цього. Тому у відчаї почала шукати всі можливі варіанти виїзду на заробітки. І от воно, як їй здалось — везіння. Чоловік арабської національності у соці­альній мережі Instagram запропонував дівчині поїхати за так званим «контрактом» танцівницею в Індію. Мовляв, що всі клопоти з документацією, переїздом і грішми бере на себе. А Марина тим часом шаленіла від радості. 1 000 $ доларів щомісячно, безкоштовне харчування і проживання лише в люксових готелях. Чим не рай для молодої перспективної дівчини?! Звичайно, трішки виникли підозри, адже вона ніколи не займалася професійно хореографією, а тут ще й така велика оплата праці. Але це було дрібницею в порівнянні з її щастям. І ось буквально тиждень — і все готово.

Марина: «Виїзд. Переїзд. Індія. В перший день в мене забрали документи під приводом оформлення поселення і телефон, аби змінити сім-карту. Потім принесли блискучу дорогу сукню і сказали готуватися до виступу, мовляв, що сьогоднішня моя робота ходити по залу, а після банкету поспілкуватися з гостями. «От і чудово», — подумала я, але після банкету мене повели не в мій номер готелю і силою змусили вступати в статевий контакт з двома чоловіками. На наступний ранок я вже розуміла, що вляпалась у халепу, і просила «керівників колективу» відпустити мене додому.

Мене заспокоїли та обіцяли, що далі все буде так, як домовлялись… і я повірила. Але ситуація повторювалась, змінювались лише блискучі сукні та готелі. Так би мовити, хореографією там і не пахло. Чоловік, який керував місцевим «парадом», пообіцяв, що через місяць нас відвезуть додому. І от настав довгоочікуваний переліт, але замість України нас відвезли в Китай. І справді, роботодавці нам давали якісну їжу і змушували ходити в спортзал, але інтимні послуги, які ми мусили надавати одному, а то і двом чоловікам за вечір, вони пояснювали як пункт у договорі типу «та інші види фізичного навантаження». Через два місяці, по завершенні контракту, нас привезли в Україну. В аеропорту «керівники» віддали наші речі та безслідно зникли.

Так, я розумію, що все це сталося через мою легковірність, але своїм зверненням я хочу закликати молодих дівчат не шукати легкого заробітку, а бути уважнішими і ніколи не вірити словам, а перевіряти всю інформацію.

Софія Копач