Потрапив туди під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їхній загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. Спецпризначенця утримували в Ма­кіївській колонії. Нашій газеті Катерина Глондар неодноразово розповідала про свого чоловіка. Коли її коханого взяли у полон, вона дізналась, що вдруге вагітна. Із серпня 2016 року не чула голосу чоловіка. А він ні разу не бачив свою донечку Аню. Старша донька Маша боялась залишатися сама.

– Все життя будемо пам’ятати гуркіт мотора літака, яким привезли колишніх бранців у аеропорт Борисполя. Це було так страшно, коли довгий час він не глушився. Сім’я з Крижополя та дві донечки Сергія спостерігали за зустріччю із екранів телевізора та не приховували сліз радості, — розповіли нашому журналісту рідні Сергія Глондаря. — Він у полоні зовсім не зламався морально. Він сильний духом, це однозначно.

Понад два місяці Сергій Глондар провів у шпиталі, де пройшов відповідне обстеження та лікування. Весь цей час поряд були дружина та сестра. І тільки 14 лютого військовий повернувся додому. З квітами та синьо-жовтими стягами на центральній площі почали збиратися земляки. Дуже символічно, що цей день припав саме на свято закоханих, бо Катерина Глондар стала для багатьох прикладом жіночого кохання, самовідданості й вірності. Прохолодний вечір зігрівали зворушливі дитячі листи, адресовані військовим, та спогади волонтерів і побратимів про 5 років боротьби… Після теплої зустрічі Сергій Глондар вирушив до квартири, де після важкої розлуки нарешті побачив дітей.

– Свою донечку Сергій бачив в сюжетах телевізійників, які йому інколи давали дивитись у неволі. Зустріч була дуже зворушливою, тато приїхав до своїх янголят з квітами та подарунками. Старша його відразу впізнала, розплакалась, а ось Аня вперше побачила й ще не до кінця зрозуміла, що сталось, — додають рідні. — Хіба на таке можна було дивитись без сліз? Тепер дівчатка не відходять від тата. Сергій служити Україні хоче й далі. У своєму легендарному полку спецпризначенців.

Вікторія Снігур