Втім, на цій карті нового «дизайну» Вінниччини ще є 6 проблемних знаків запитання! І один із них – це доля сіл Бушинка, Велика і Мала Вулига… Бо їхні мешканці хочуть увійти до Тиврівської ОТГ. А експерти із ОДА їм вказують, що по всім нормативам відстаней не бути їм із Тивровом разом.

Тому 25 лютого три села о 10.00 перекриють трасу на Шпиків, бо хочуть в ОТГ до Тиврова.

А ще раніше – 6 лютого до Тиврова прибула делегація мешканців сіл Бушинка, Велика і Мала Вулига на чолі зі своїми головами. Тут відбулася термінова зустріч з керівником РДА із вимогою включення цих сіл до перспективного плану Тиврівської ОТГ.

Підтримати воєвиявлення цих трьох сіл прийшли депутат облради Степан Шимко, депутати райради, Тиврівської селищної ради та небайдужі тиврівчати. Написано черговий лист звернення:

– Чи потрібно це людям і району – однозначно ТАК! Чи цього достатньо – однозначно НІ… Бо часу втрачено багато. Перші документи про наміри створити Тиврівську ОТГ були подані на Вінницю лише 31 січня. Ніхто не може сказати, коли їх розглянуть і передадуть до Києва., сказано в тексті звернення цих громад до ОДА і РДА.

– Я особисто, стурбована терміном “Альтернативний план.” Цей вислів з’явився замість слів “Погоджений план”. Це суттєво !!!, – також зазначила місцева мешканка Інна Суверток. –  Мене турбує , чи взагалі нам дозволять створити Тиврівську ОТГ? Бо у Києві фактично є документи на 2 існуючі Сутисківську та Гніваньську .Так що запитань багато, а чітких відповідей на них наразі немає . І ще, до відома громади – ніхто із Вінниці приїхати до Тиврова на консультації не планує, все що хотіли, вони сказали. Я б закликала до кардинальних кроків, але мене особисто попросили … стриматися.

Коли верстався номер, експерти Вінницької ОДА в проблемі Бушинки, Великої і Малої Вулиги вказали головам сіл на відстані до Тиврова, які перевищують всі дозволені стандарти і ліміти по формату створення ОТГ. Але в першу чергу обласна і центральна влада мають враховувати волю ЛЮДЕЙ і ГРОМАД! Тому цим трьом селан нічого не залишилось, як вийти на трасу і перекрити її…

Далі буде.