Одну з них принесла вінничанка Мар’яна Шевчук. Хмільничанка підняла вагу вдвічі більшу своєї — 115 кілограмів! Паралімпійська збірна України отримала п’ять золотих медалей в перший день Кубку світу з пауерліфтингу, який триває у Великобританії.  «Вінничанка Мар’яна Шевчук в категорії до 55 кг з першої спроби взяла вагу 115 кг, яка не підкорилася жодній суперниці.»- повідомлять джерела.

Мар’яна Шевчук родом з Хмільника, де й досі мешкає її мама. Жінка, яка має групу інвалідності, виховувала доньку сама. Мар’яна має звання майстра спорту України міжнародного класу і є вихованкою Вінницької обласної ДЮСШ «Колос». Її тренує Олег Пакула.

В 2016 році дівчина на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро посіла четверте місце у змаганнях з пауерліфтингу. Крім того, встановила три світових рекорди, виграла Кубок світу у місті Дубаї. Втім, навіть у десятку кращих спортсменів Вінниччини за підсумками 2015-2016 років Мар’яна чомусь не потрапила. Місцева влада чомусь залишила цю сильну та талановиту дівчину без заслуженої стипендії…У минулому році наша землячка посіла 2 місце у ваговій категорії до 55 кг з результатом 122 кг. Цього разу пропустила вперед спортсменку з Мехіко — до «золота» їй не вистачило лише

1 кг. А в травні 2018-го Мар’яна Шевчук у Франції здобула золоту медаль у ваговій категорії 55 кг та встановила новий рекорд світу — 130,5 кг.

Нині дівчина закінчує навчання у технологічно-промисловому коледжі Вінницького національного аграрного університету.

Валентина Лісова