Фронтмен гурту “Антитіла” Тарас Тополя, коріння якого з Ямполя, висловив свою думку щодо “Євробачення-2020” та переможців нацвідбору гурту GO-A. І вона не є позитивною. У музиканта цьогорічний представник України на міжнародному музичному змаганні викликає занепокоєння. Про що артист написав на сторінці у Facebook й вже зібрав сотні коментарів як у свою підтримку, так і в противагу.

– Фіналіст укр. відбору на “Євробачення-2020” викликає занепокоєння. Те, що нам намагаються впарити як етно… воно, насправді, не наше! Не рідне! Це гарно виконано. Це професійно. Це красиво. Але… Ось ця пісня про Ванюшу, який ходить до дівчини, і готична естетика із образами у формі некромантських зіккуратів – це псевдо-етно. Це навіть не третьосортне укро-шароварне вариво, це – гірше, – вважає Тарас Тополя.

– Це спроба впарити Європі паттерн про Україну голодоморну, немічну. Про знедолену дівчину та Ванюшу – її коханого, якого мама (народ, нарІд) не хоче, але… нікуди не дінеться. Бо Ванюша все одно ходив, ходить, і буде ходити до дівчини… Не здивуюся, якщо “Ванюша” (той, що на півночі) поставить на “Євробаченні” нам 12 балів. Все буде в контексті спецоперації. Дуже хочу помилятися.

Також виконавця засмутило, що перемогу на нацвідборі не здобули Девід Аксельрод, KHAYAT, Jerry Hail, KRUTЬ, чи alyona alyona, щоправда, реперка не брала участі у конкурсі.

Нагадаємо, що минулої суботи, 22 лютого відбувся фінал нацвідбору на “Євробачення-2020”. Перемогу у ньому здобув гурт GO-A з українськомовною піснею “Соловей”. Саме GO-A представить Україну на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення-2020”, який цьогоріч відбудеться у місті Роттердам, Нідерланди.Перший півфінал конкурсу відбудеться 12 травня, другий півфінал – 14 травня, а грандіозний фінал – 16 травня.

Валентина Лісова