За її інформацією працівники Ладижинського інтернату забули у ванній 41-річну жінку з інвалідністю і нині вона з опіками лежить в обласній лікарні Пирогова.

– Навіть не знаю, як вам це розказати… Людина не ходить, не говорить. Вони забули її у ванній, пішов окроп. Приховали все це. Одягнули її. Одяг прилип до шкіри. Зараз вона лежить в опіковому центрі. Мій колега Ярослав Хребтій підтвердить цей факт.

От скажіть, що вам за це робити? Ми не можемо змінити ситуацію в країні. Але це наш комунальний заклад. Що з цим робити!?», – говорить Людмила Головашич.

Людмила Головашич уточнила в коментарі, що цей випадок трапився на початку лютого. Працівники закладу, замість того, щоб помити людину, поклали її у ванну, ввімкнули воду і кудись пішли. Коли повернулись, побачили, що вона лежить в дуже гарячій воді. Людину витягли, одягнули і залишили. Лише наступного дня інша зміна викликала «швидку», до попеченого тіла прилип одяг. Лікарі «швидкої» забрали підопічну інтернату в лікарню з 30% опіками тіла.

Ярослав Хребтій повідомив, що пацієнтці провели операції. Її стан лікарі зараз оцінюють як стабільний.

Голова облради дав доручення розібратись в ситуації.

Коли верстався номер журналістка і депутат Людмила Головашич опублікувала ось цей пост-звернення у Фейсбуку:

Моі друзі! Моі знайомі! Навіть мої вороги…

Я знаю, що працівники інтернату будуть мене ненавидіти, обурюватися, проклинати!

Але я мушу про це розповісти !, – зазначила Людмила. – Сьогодні у опіковому відділені обласноі лікарні перебуває утриманка Ладижинського інтернату, яку доставили з 30% опіків ( підтвердила голова департаменту), іі помістили у ванну і забули… пішов кіп‘яток… Чому залишили, чому лише наступна зміна повідомила.

Не знаю і не про це мова! Але є факт і він жахливий!!!!

В інтернаті перебувають найважчі хворі з усієі Украіни. Вони самостійно не можуть дати собі ради, навіть звуки вимовити, поворохнутися- найважчі хворі…

Цю інформацію я оприлюднила на сесіі обласноі Ради!

Бо це заклад Вінницькоі обласноі ради!

Бо керівник саме у ці дні проходить щорічну оцінку!

Бо саме цей заклад мав претензіі щодо пожежної сигналізації (називали переплату у 300 тисяч)! Саме тут були порушення виявлені профільним департаментом..

А тепер ось таке…

Я не можу мовчати, попри вашу ненависть ( дивно і дико! Злочин скоюють одні, а ненавидять інших!!!)

Скажіть, хто якщо не ми з вами захистимо цих знедолених!?

Хто , якщо не ми з Вами , будемо вимагати покарати винних?

Хто як не ми будемо добиватися справедливості!

Тут мені дехто каже, що це Головашич роздуває проблему, мовляв , нічого було виносити на люди цю подію!

Я прошу небайдужих відреагувати!

Зі свого боку зроблю усе можливе аби належним чином покарати винних!!

Довідка.

У Ладижинському дитячому будинку-інтернаті знаходяться діти-інваліди -ІV групи, з глибокою розумовою відсталістю, хворобою Дауна, ДЦП. Заклад створили у 1994 р., розташований він у восьми кілометрах від міста, в селі Заозерне.

Інтернат є стаціонарною соціально-медичною установою, призначеною для постійного проживання дітей віком від 4 до 18 років , та осіб з інвалідністю віком до 35 років з порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, освітніх послуг, комплексу реабілітаційних заходів і згідно з медичним висновком не мають протипоказань для перебування в зазначеній установі.

В закладі діють два відділення:

дитяче IV профілю – для вихованців з глибокою розумовою відсталістю та/або психічними розладами, які мають складні фізичні вади та потребують паліативного догляду, не можуть самостійно пересуватись (або пересуваються з утрудненням) та самообслуговуватись (змішані за статтю);

молодіжне – для перебування інвалідів віком від 18 до 35 років (дівчата і хлопці) – інваліди першої і другої груп з психоневрологічними захворюваннями, яким за станом здоров’я не протипоказане перебування у молодіжному відділенні будинку-інтернату, незалежно від наявності батьків, опікунів (піклувальників) або родичів, зобов’язаних їх утримувати за законом.

Станом на 01.07.2019 року в закладі проживають 126 людина, з них 14 дітей з інвалідністю та 112 молодь з інвалідністю.