Україна намагається розв’язати одну з найболючіших своїх проблем — транспортну.

Для досягнення успіхів у галузь треба вкладати величезні кошти, яких просто немає у державному бюджеті.І хоча залучення приватних інвестицій під ці проєкти стикається з проблемами, наші головні донори погоджуються вкладати кошти.

Європейський інвестиційний банк може профінансувати 10 інфраструктурних проєктів в Україні в 2020 році. Про це повідомив глава представництва банку в Україні Жан-Ерік де Загін під час пресбрифінгу в Києві.

Серед обговорюваних проєктів — розвиток аеропорту «Бориспіль», траса М14 Маріуполь—Херсон, безпека на дорогах, розвиток міського громадського транспорту, інвестиційна програма Укрпошти, завершення будівництва Ташлицької ГЕС.

А також інші, дрібні проєкти: поліпшення енергоефективності в муніципальних будівлях, створення в країні центрів професійно-технічної освіти та навчання, посилення безпеки газопостачання. Як відомо, раніше, тобто в листопаді минулого року, прем’єр-міністр Олексій Гончарук підписав два документи з Європейським інвестиційним банком і ЄБРР про залучення 900 мільйонів євро на будівництво і реконструкцію українських доріг. А ще два місяці до того, у вересні 2019 року, Кабінет Міністрів затвердив умови запуску спільного проєкту Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку щодо фінансування добудови лінії метрополітену в Харкові.

Утім зробити в цьому плані в Україні треба ще дуже багато. Сам очільник вітчизняного уряду Олексій Гончарук при цьому визначив пріоритетність робіт із будівництва нових і латання існуючих автошляхів. За його словами, Кабмін визначив топ-5 найгірших доріг у нашій державі. До цього переліку ввійшли: траса М-12 Стрий—Тернопіль—Кропивницький—Знам’янка, через Вінницю, траса Н-23 Кропивницький—Кривий Ріг—Запоріжжя, також дорога Н-14 Олександрівка—Кропивницький—Миколаїв. Входить до цього переліку Н-11 Дніпро—Миколаїв, через Кривий Ріг, а також Н-03 Житомир—Чернівці.

Валентина Лісова