26 лютого незвично виглядало подвір’я цього навчального закладу. Грала музика, тріпотіли знамена і транспаранти, всюди стояли столи із смачним частуванням, на електроплитках пекли сонце-млинці. Тут вперше відбувалось святкове дійство “Масляна на Київській”, яке з ентузіазмом підготували студенти і викладачі.

-Нічку не спали, напекли 12 видів млинців на всю округу, на всю Вінницю! Зібрали “таємні рецепти” у бабусь, у родичів з усієї області! – жартували дівчата із факультету харчових технологій.

Скуштувати всі смаколики, напевне, було важкувато, начинки млинців були різноманітні і дуже оригінальні. А ще студенти дивували гостей карвінгом — різьбою по овочах і фруктах, шоколадним майстер-класом і лайфхаками із визначення якості парфумів.

Сподіваємось, що наше свято “Масляна на Київській” стане традиційним! Адже недаремно українці загадували — хто весело проведе Масний тиждень перед Великим постом, у того весь рік буде гарним! – зазначила Лариса Яковлева, заступник директора з виховної роботи. – Ми не тільки зберігаємо народні традиції, але й примножуємо їх!

Фото і відео
Олексія БОЙКА