Що робити із засиллям жорстокості, наркотиків та відвертого порно в  соцмережах та телефонах наших дітей? Невже настав час вводити державну «цензуру» Інтернету, як це відбувається в Китаї? Чи батьки разом із вчителями, відомими блогерами та ЗМІ здатні хоч якось протистояти  9-му валу цього «інформаційного сміття»?

26 лютого у Києві в агенції Укрінформ відбулась представницька дискусія на тему  «Соцмережі і діти, безпека та блогери».

І виявилось, що 90% українських батьків не знають, куди їм звертатися, якщо з дитиною щось трапилося в інтернеті.
– Вашу сторінку зламали, хакнули, вимагають грошей за її відновлення чи щось ще… Сьогодні соцмережі вже популярніші за телебачення і є свого роду ЗМІ…  Яким одні вірять, інші просто читають чи дивляться свій контент. І всі ми розуміємо, що окрім світлої сторони Інтернету є темна – брудна, заборонена,  жорстока і ворожа до дітей. Адже до 10-12 років вони ще не вміють критично мислити, а їм «згодовують» це продукт! Тому настала пора відкрито говорити і діяти в Україні, в кожній школі та родині щодо освіти і безпеки в соцмережах. А ще реально оцінити рівень довіри  до блогерів, – вважає керівник креативних компаній Yuccie  Руслан Анфілов.

Про ініціативи Академії.Online говорив  Олексій Кавилін та більше 20  експертів, блогери, медійників, представники Міністерства освіти, Київської міської державної адміністрації, проектних менеджерів Big Idea /Google Ukraine/.
Від імені батьків досить чітко висловив позицію Іван Козак чи Jozz із Вінниці:

– Більше 20 років я працюю тренером найбільш страшної для нас вікової категорії – підлітками! Це від 10 до 16 років… І хоча я маю педагогічну освіту, але я весь час навчаюсь разом із ними! Та хочу сказати, що саме від підлітків я дізнаюсь всі додатки, програми та теми, в яких сидить переважна більшість дітей такого віку., – заявив Jozz. – Нас часто шокує Фейсбук, а вони вважають, що він для пенсіонерів. Бо діти хочуть легкості сприйняття… І це нормально. А ще вони досить часто видаляють чи банять своїх батьків у соцмережах, де сидять годинами і днями. Втім, я хочу їм довіряти…

Бо без довіри, спілкування з батьками та пояснень що це за слово, музика, жест чи напрям в танцях ми просто втрачаємо дітей в Інтернеті… І вони туди тікають. І все – битва і війна за їхні мізки програна нами! І ви в кращому випадку зустрінетесь на весіллі у своїх дитини… Тому я вважаю. що найкращий контролер, друг і помічник –це батьки! Відмовтесь від всього світу і стань те на сторону своєї дитини… Це мій рецепт!

Ось така цікава дискeсія із обміном думками пройшла у Києві за участі зірок соцмереж, експертів, журналістів, посадовців КМДА та Міносвіти. Модерував цю зустрічі в Укрінформі Руслан Анфілов. Було цікаво, місцями гостро і досить відверто.