Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України надала головні правила, яких слід дотримуватися для запобігання захворювання коронавірусом.

Як повідомляє прес-служба РНБО, завдяки цим правилам можна убезпечити себе від захворювання коронавірусом:

*Мийте руки з засобами дезінфекції. Необхідно мити руки з милом протягом мінімум 20 секунд або із засобом дезінфекції, який містить 60% спирту.

*Уникайте близьких контактів. Дотримуйтесь дистанцію не менше двох метрів від людини, яка кашляє, чхає, має підвищену температуру.

*Не торкайтеся руками до очей, носа, рота.

*Кашляйте / чхайте на внутрішню частину ліктя.

*Не вживайте антибіотики або противірусні препарати, оскільки поки немає наукового підтвердження, що вони запобігають зараженню коронавірусом.

*Мийте поверхні із засобами дезінфекції: відбілювач, хлор, розчинники, оцтова кислота і хлороформ, 75% етанол.

*Використовуйте маску, але тільки в тому випадку, якщо є підозра на контакт з коронавірусом, або для допомоги хворій людині.

*Тим, хто знаходився в КНР, або в інших країнах, де зареєстровані спалахи коронавірусу, потрібно зателефонувати на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я 0800 505201

27 лютого кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 80 тисяч. А кількість померлих від COVID-19 у Китаї зросла до 2744, у світі – 2801 особа. Поширення коронавірусу у світі випередило темпи зростання хвороби у Китаї, – заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я.