Так вчора відбулась чергова сесія Жмеринської міської ради. Під час засідання почалась масова бійка між активістами «Національних дружин», ГО «Едельвейс» та правоохоронцями. Кажуть, що її першими почали місцеві тітушки, адже одна із версій, що на сесії мали голосувати за звільнення виконувача обов’язків міського голови Юрія Світлака. Крім того, в соцмережах обговорювали й іншу версію — мовляв, це колишній мер міста екс-нардеп хотів зірвати сесію. Та поки тривали сутички у коридорі, депутати та Юрій Світлак спокійно вели сесію…

-Є відео з середини переміщення, де видно що саме “депутати” зі своїми тітушками почали напад, сльозогінний газ розпилювали і мордували нацдружину в середині приміщення. Депутат Стемповський керував своїми тітушками. Що найбільш кумедно, це те, що в міській раді сидять теж бандюгани і запроданці. Хто не розуміє про що йде мова — радимо глянути про майже одностайне голосовуння за недовіру колишньому меру (Рябоконь, чи якось так), – повідомляють нам місцеві жителі. – Його вибрали більшість жмеринчан і були за нього. Виникає питання: хто помиляється – жителі міста, які бачать на власні очі, чи куплені депутати, які проголосують, що число пі дорівнює шість за потреби.

Після інциденту вчора головний поліцейський області Юрій Педос зібрав брифінг й заявив ось що.

«27 лютого близько 11 години у місті Жмеринці понад 20 невідомих осіб в масках увірвалися до приміщення міськради та намагалися завадити проведенню чергової сесії. До зали, де проходила сесія, їх не допустили поліцейські.

Зловмисники кидали каміння та димові шашки, пошкодили вхідні двері та меблі в приміщенні, побили вікна.За попередньою інформацією, під час інциденту постраждало вісім поліцейських та четверо осіб, які вчиняли правопорушення. 27 лютого 19 особам, які вчинили протиправні дії в приміщенні Жмеринської міської ради, застосували фізичну силу до поліцейських при виконанні службових обов’язків та до депутатів міськради, оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). За таке правопорушення передбачено покарання – до семи років позбавлення волі.Затримані знаходяться в ізоляторах тимчасового тримання. Слідчі готують клопотання до суду про обрання правопорушникам запобіжного заходу – тримання під вартою.

Станом на ранок, 28 лютого, до лікарні звернулись 10 поліцейських, 4 з них – госпіталізовані. А тим часом представники Національних дружин виклали свою версію подій у Жмеринській міськраді

-Місцеві жителі хотіли прийти на засідання, щоб висловити свою позицію з цього приводу. Зокрема, у них були питання до мера про кримінальну справу щодо хабарництва в розмірі 250 тис. грн, сумнівних витрат коштів місцевого бюджету та корупційного бізнесу родини Світлака. Але місцеві жителі боялися за свою безпеку, тому звернулися до “Національних дружин” по захист”.На вході до приміщення міськради на активістів напали тітушки, яких захищали поліцейські. Активістів “Нацдружин” затягували у приміщення, жорстоко били стільцями та кийками. Тим, кого затримувала поліція, надягали кайданки і добивали на підлозі. В результаті – десяток серйозно травмованих, в однієї людини – важка черепно-мозкова травма..“Національні дружини” наголошують, що бандитські дії в.о. міського голови Жмеринки Юрія Світлака – це кримінальний злочин і неповага до місцевої громади у найгірших традиціях часів Януковича та Партії регіонів. Світлак має піти з посади міського голови і бути притягнутим до кримінальної відповідальності.

Детальніше про ці події читайте в газеті «33-й канал».

Валентина Лісова