Прочитали статтю у вашій газеті про те, що трирічного Діму з травмами голови поклали до лікарні, і не можемо мовчати! Дітей треба негайно рятувати, бо може статися біда! І в тому, що хлопчика побила рідна мати — переконані.

В Ольги є ще сестра і брат. Навчалися вони у Купчинецькій школі, звичайній сільській. І звідти вийшли, по суті, безграмотними. Таке враження, що вчителі їх там тримали просто для кількості. Антисанітарія і бруд у їхній хаті й справді були. Але перед тим, як мали приїхати чиновники зі служби дітей, керівниця наказала їм терміново прибрати все, навести порядок. Їх попередили про перевірку! Наталя, мати Ольги, ходила попід хати, просила іграшок, бо мала прийти комісія, а віддавати дітей у людські умови їм не хочеться. Повірте, ми цю сім’ю знаємо не одне десятиліття. Побачили у Гайсині бідолашного Діму… Так, справді, лікарі поставили йому страшний діагноз — забій головного мозку, епісиндром. Але ж у нього ті епілептичні напади стаються саме через насильство у сім’ї! Дитина живе у постійному стресі. І кілька днів тому Діму “швидкою допомогою” знову терміново привезли до обласної дитячої лікарні, бо голова набрякла. Ольга ж тоді не долікувала дитину і втекла з малим додому.

Все відбувалося мало не в нас на очах. Хлопчик грався, перечепився і впав. Та мамка його піднімає і замість того, щоб заспокоїти, починає запихати пальці йому до рота і роздирати… Вона жбурляла об землю цією дитиною, ніби з нею щось робиться! А її мати сидить і смі­ється, дивлячись на це. Цей Діма на свої роки зовсім маленький. Не знаємо, чи він нормально харчується. Хоч там і є в господарстві качки, але вони їх не рубають — лінь… А живуть на дитячі гроші. Звичайно, на них багато чого не накупляєш, але тій мамці на випивку і цукерки вистачає. Минулого року ми назбирали сім величезних пакетів одягу (нового, дитячого родичі з Німеччини відіслали). Який був одяг з себе – ми віддавали туди.

Не один раз ми викликали поліцію до цієї сім’ї, бо так знущатися над дітьми — це злочин. Просили — поставте десь камеру, щоб ви самі переконалися, що тут робиться! Ми вже не можемо спокійно на це дивитися і чути дитячі крики! Якщо ніхто нічого не буде робити, ми підемо у всі інстанції, на телебачення, нехай усі дізнаються, що відбувається тут. Цих дітей треба забрати, бо можуть статись страшні речі!

Мешканці с. Купчинці
Іллінецького р-ну