До редакції газети звернулась мешканка Ямполя та працівниця ЛОР-кабінету ЦРЛ Наталя Яворська.

За її словами, головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомогу Галина Плахотна змушує її звільнити просторе приміщення, де сама хоче облаштуватись. Натомість остання звинувачення відкидає, називаючи все це наклепом та спробою дискредитувати її особу. Ми вислухали сторони конфлікту.

– Галина Плахотна не є моїм керівником, але обидва медичні заклади знаходяться в одному приміщенні, бо їх віддала на баланс первинній ланці районна рада. Втім, більшість людей працює саме із ЦРЛ. Раніше із цією лікаркою в мене не виникало конфліктів, проте нещодавно я звернулась до неї, що треба щось робити, адже її підлеглі не змогли призначити правильного лікування й за короткий час у двох дітей виявили певні хронічні хвороби, на яких я спеціалізуюсь. Нікого я не ображала, просто попросила таких хворих відразу направляти до мене, щоб люди отримали кваліфіковану допомогу, адже не завжди її може надати сімейний лікар. Можливо, це не сподобалось і я впала у немилість, — каже лікарка Наталя Яворська. – Два тижні тому мені повідомили, що я повинна звільнити ЛОР-кабінет поліклініки ЦРЛ, який існує там біля 50-ти років, для головного лікаря Ямпільського РЦ ПМСД Галини Плахотної. Не збираючи плітки, я звернулась до неї особисто із запитанням: навіщо вам мій кабінет, в якому працювали мої колеги і я 20 років? У відповідь почула:

– Мені цей кабінет дуже подобається!

Ця відповідь приголомшила, адже в когось будинок кращий, в іншого автомобіль, а ще в когось дружина модель або чоловік розумний. Відповіла я банально: «Дуже рада. Цей кабінет мені також подобається! Оскільки фінансування медичної галузі ніколи не було достатнім, я вклала в цей кабінет власні кошти – утеплила вікно, встановила гарну плиточку, умивальник з дому привезла, стіни пофарбувала. Хотілось працювати в гарних умовах…» На прохання вирішити це питання розумно і вибрати інший кабінет поліклініки, зробити там ремонт і працювати головна лікарка відповіла, що немає коштів на ремонт, а цей вже відремонтований.

У свою чергу, головна лікарка Ямпільського РЦ ПМСД Галина Плахотна пояснює: вона не збирається забирати кабінет, там працюватимуть інші спеціалісти.

– Будівля районної поліклініки знаходиться на балансі Центру первинної медико-санітарної допомоги з 2011 року. Відповідно, є рішення сесії районної ради. Ніяких спілкувань з лікаркою Наталією Яворською особисто я не мала, адже цим питанням займається особисто керівник закладу. Два роки тому ухвалене рішення владою про те, що Ямпільська центральна районна лікарня ремонтується і всіх своїх вузьких спеціалістів вони забирають до себе у відділення й звільняється поліклініка, яка віддається нам повністю у користування. Ми звільняємо адміністративну будівлю, в якій зараз знаходимось, а ту іншу районна влада планує використовувати як житло для молодих спеціалістів, яких залучають для роботи у Ямпільській ЦРЛ, яка, до того, ще й визначена опорним закладом в області. Звісно, їм потрібно оновити свої кадри, й в цьому році було залучено 9 молодих спеціалістів, — каже Галина Плахотна. — Тому ніхто нікого не виселяє, в зв’язку з виробничою необхідністю і створенням нормальних умов для роботи сімейного лікаря прийняте рішення, що йде переміщення лікаря-невролога в інший кабінет, а лікар ЛОР переміщається на протилежне крило поліклініки на цьому ж поверсі абсолютно в такий самий кабінет. Це робиться не для мене, а комфортних умов, щоб пацієнт міг зайти до сімейного лікаря, отримати всю допомогу й вийти звідти. А не має даний спеціаліст чекати в черзі до колег, бо там знаходиться пеленальний столик. Більш того, ми компенсуємо ремонт з чисто людської сторони. Ніхто нікого не ображав. Дуже неприємно, що хтось навмисно через власні амбіції розводить паніку та розпускає такі плітки. Звісно, первинна ланка є цікавою на сьогодні, адже вона створена та відпрацьована.

Тож яким чином вирішиться ситуація — будемо слідкувати разом. Готові вислухати інші точки зору.

Віталіна Володимирова