Незабаром в Україні початок Великого посту. Ми знаємо, що наші читачі слідкують за кулінарними новинками та полюбляють готувати смаколики за порадами нашої газети. Тому ми вирішили додати розмаїття на ваш звичайний стіл та порекомендувати декілька рецептів до посту. Для того, щоб ваша душа і тіло могли відчути святість від прийому їжі, трапеза повинна бути різноманітна, але водночас проста. Тому ми рекомендуємо наступні новинки до посту.

Закуска «пхалі»

Інгредієнти: шпинат – 400 г, цибуля – 2 шт., волоський горіх – 150 г, часник – 3 зубки, лимонний сік – 3 ст. л. Зелень та спеції за смаком.

Приготування: Змісити у блендері листя шпинату та волоський горіх до отримання однорідної маси. До суміші додати цибулю, часник, кінзу, кілька гілочок петрушки та кріп. Змішати все у блендері. Додати овочеву приправу, сік лимону та перемішати. Із отриманої суміші зліпити кульки, викласти на тарілку та прикрасити горіхами.

Теплий гарбузовий салат

Інгредієнти: гарбуз – 400 г, цибуля – 1 шт., перець чилі – 1шт, болгарський перець – 2 шт., помідор чері – 5 шт., бальзамічний оцет – 1 ст. л., кунжут – 20 г, арахіс – 30г, спеції та зелень.

Приготування: Розігріти пательню та висипати на неї нарізану цибулю. Додати оливкової олії та підсмажити. Перець чилі нарізати кільцями і додати до цибулі. Нарізати соломкою болгарський перець і відправити на пательню. Натерти гарбуз на круп­ній терці і висипати до овочів на пательню. Додати приправу. Висипати на пательню цілі помідори чері і обережно перемішати страву.

Перед подачею полийте салат бальзамічним оцтом та соком лайму. Посипте насінням кунжуту та горішками.

Італійські ньокі з томатним соком

Інгредієнти: картопля – 1 кг, борошно – 200 г, помідори у власному соку – 800 г, червона цибуля – 1шт., часник — 1 зубчик, оливкова олія – 2/3 ст. л., перець чилі – 1шт., дрібка цукру, сіль та перець за смаком.

Приготування: Картоплю зварити цілою, після цього натерти її на тертці. Додати до неї борошно, сіль та перець. Замісити тісто. Цибулю та часник дрібно нашаткувати. Обсмажити до золотавого кольору на пательні. На пательню також додати томати, цукор та інші спеції за смаком. Тушкувати на невеликому вогні 15 хв. Картопляне тісто розділити на кілька частин і зробити з них невеликі ковбаски. Варити шматочки 2-3 хвилини у каструлі. Готові ньоки викласти на тарілку та посипати соусом.

Бажаємо всім смачного та вдалого Великого посту, який розпочнеться 2 березня.

Софія Копач