2-го березня зафіксували нові випадки коронавірусу в Чехії, після чого скасували польоти в Ломбардію. Інфекцію виявили у двох жителів Праги та одного в місті Усті-над-Лабем. Серед госпіталізованих в Празі — американська студентка, яка навчається в Мілані, відчула признаки коронавірусу та самостійно звернулася до лікарні. У зв`язку з цим прем`єр міністр Чехії Андрей Бабіш закликає громадян утримуватися від поїздок закордон.

Міністерство охорони здоров`я Домінікани підтвердило перший випадок зараженням коронавірусом. Потерпілим від страшної хвороби став італієць.

Загальна кількість зафіксованих випадків коронавірусу понад 83 тисячі, серед яких 5 українців. Наразі,2-го березня, на території країни перевіряється 4 особи з підозрою інфекції коронавірус. Троє з них іноземці, які проживають у Києві та один – житель міста Чернівці, який повернувся з відпочинку в Італії.

У Вінницькій області, в разі подібної ситуації, вже готові виявляти та лікувати хворих на коронавірус. Загалом наявні вже 89 боксових кімнат. Та у місті Вінниця означили два місця, де зможуть перебувати хворі з підозрою на коронавірус. Це інфекційне відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1 та інфекційне відділення вінницької обласної дитячої лікарні. На зустріч коронавірусу міський бюджет Вінниці виділяє 800 тисяч гривень для створення запасу медичних засобів.

Софія Копач