Правила виклику швидкої допомоги змінюються у звязку з коронавірусом. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Луфер.

Чиновник розповів, що якщо у людини висока температура та підозра на коронавірус, то карета швидкої допомоги має приїжджати на такі виклики.

“Наразі напрацьовується можливість змін до порядку виклику “швидкої” та лікаря саме на цей період, коли ми очікуємо можливі випадки. Для того, щоб лікар міг приїхати додому і людина не подорожувала містом”, – зазначив він.

Луфер також сказав, що “швидка” знає, що робити у випадку спалаху коронавірусу: “Є затверджений план дій в області та окремі ліжка в інфекційних лікарнях і лікарі, які очікують на пацієнтів, теж знають, що робити”.

Тим часом в Україні діагностували перший випадок захворювання на коронавірусну інфекцію Covid-19. Йдеться про хворого у Чернівцях. Таку інформацію оприлюднив сьогодні аступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Всі матеріали та зразки передано до вірусологічної лабораторії ВООЗ, але випадок зареєстровано в Україні, і ми розпочали працювати з контактними людьми, з якими контактувала ця людина”, – додав він.

Хворий – чоловік, який разом із дружиною повернувся з подорожі Італією. Після повернення вони самоізолювалися, і через два дні у чоловіка були виявлені симптоми коронавірусу. Він був доставлений до спеціально визначеної у Чернівецькій області лікарні.

Загалом, станом на 3 березня, у світі зареєстровано 90937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3117 летальні, одужали 48017 осіб.