1 березня на автошляху державного значення М12, яка проходить через Вінницьку область, розпочали ремонт. Під час підготовчого етапу проводять вирубку порослі, земельні роботи та фрезерування покриття. На капітальне оновлення траси планують витратити більше мільйона гривень.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів від 29 січня 2020 року пріоритетним об’єктом у Вінницькій області на 2020 рік визначено ремонт автомобільної дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка. На капітальний та поточний середній ремонт шести ділянок траси, сумарною протяжністю 25,6 км, та двох мостів заплановано більше мільйона гривень. У ході робіт відновлять зруйновані ділянки, укріплять основи методом регенерації, влаштують верхні шари асфальтобетону, виконають усі заходи з безпеки дорожнього руху, а також відновлять узбіччя.

Наразі на автошляху проводять вирубку порослі, земельні роботи та фрезерування покриття.

У межах Вінницької області траса буде повністю відремонтована. Ділянка автодороги в межах регіону має протяжність 184,3 км і бере свій початок в населеному пункті Дяківці на кордоні із Хмельницькою областю, з’єднує 4 районні центри (Літинський, Вінницький, Немирівський, Гайсинський) і закінчується на кордоні з Черкаською областю.

Валентина Лісова