Корисно, вітамінно і повноцінно харчуються діти у Черепашинецькій середній школі . 120 учнів від 1 до 10 класу щодня мають змогу обідати у шкільній їдальні, яку нещодавно відремонтували за кошти районного бюджету та спонсорської допомоги від СТОВ “Промінь”. До речі, це підприємство, котре очолює І. Боримський допомагає шкільній їдальні різноманітними продуктами, новим посудом, меблями.

По 15 гривень на день виділив державний бюджет на харчування маленьких пільговиків 1-4 класів. За 8 гривень, котрі виділяються з бюджету сільської ради, харчуються діти учасників АТО. Стільки ж платять усі, кому подобаються обіди у шкільній їдальні.

А не сподобатися вони не можуть, бо про те, щоб дітям було смачно, дбає батьківський комітет школи. Так, саме батьки підбирають і складають меню для дитячих обідів. Більше того, постійно удосконалюють і доповнюють меню стравами від Євгена Клопотенка, з його збірника рецептів для шкільних їдалень. Та й кухарі школи виявляють свою творчість, зокрема, випікають хліб.

Школа має власну земельну ділянку, де вирощуємо овочі, зелень, урожай з якої покриває 2/3 потреби у овочах на навчальний рік; колектив школи плекає молодий сад ( 4 роки), де зростають 205 дерев пізніх сортів яблук. Цього року зібрано перший урожай яблук, якими школярі ласували протягом І семестру. Минулої весни висадили 114 кущів смородини.

– Ми не намагаємося бути кращими за інших, ми завтра хочемо бути кращими за нас сьогоднішніх – .підкреслює директор школи Оксана Смук.

Голова Калинівської районної ради Василь Поліщук ставить за приклад Черепашинецьку ЗОШ та рекомендує іншим школам наслідувати своїх колег.

Соломія КАЛЮЖКО