– Привіт! Але руку не давай – я тільки із трамваю! Сам знаєш – вірус вже в Україні! – такі настрої вже сьогодні панують серед вінничан, які почули шокуючи новину про перший випадок на захворювання короновірусом в Чернівцях.

А у ВТК – Вінницькій Транспортній Компанії пішли ще далі та раз на тиждень проводитимуть «генеральне» прибирання в громадському транспорті. Зокрема дезінфікуючим засобом будуть обробляти поручні та підлогу. Також КП «Вінницька транспортна компанія» закупила маски, а вінничан просять дотримуватись правил гігієни та загальноприйнятих норм етикету.

– Генеральне прибирання кожної одиниці транспорту робиться раз на тиждень. Проводиться мийка салону ззовні, прибирання салону всередині – вікна, стеля, поручні, підлога тощо. Заключний етап – обробка спеціальним дезінфікуючим розчином поручнів та підлоги.

Також на кінцевих зупинках громадського транспорту протираються ручки, поручні на вхідних дверях та всередині салону. Ми проводимо таку роботи постійно. Також рухомий склад прибирають й вночі в депо, перед тим, як транспорт зранку вийде на лінію. З 9 лютого ми ще більше посилили роботу з дезінфекції салонів у зв’язку з підвищенням захворюваності на грип та ГРВІ. Тому зараз ми обробляємо салон ще й за допомогою розпилювача та спеціальних дезінфікуючих засобів», – розповів ЗМІ генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

Також пан Луценко зазначив, що заготовлено близько трьох тисяч масок і ще близько 200 масок зі спеціальними клапанами. При потребі їх будуть використовувати водії та кондуктори.