Протаранені шибки з співвітчизниками із Китаю, ґвалт і вимоги «геть прокажених».

Доки весь світ потішається, Росія злорадіє, а наші читачі дискутують, що ж то було… Скажу однозначно – це спецпропаганда! Ідеологічна диверсія!

Ми середньовічні європейці – сказав президент? А я запитую: а ким були одні із найцивілізованіших європейців – німці, які раптом стали «боготворити фашизм», нищити мільйони «меншовартісних», розстрілювати «недорозвинених», хворих і євреїв? Робити міндобрива із спалених у крематоріях? Залишати улюблених кіндерів і фрау і кованими чоботами топтати кордони сусідів, потім союзників…. Хіба їх народили вовчиці чи вони не слухали музику Моцарта та Бетховена, не читали класиків та не милувались шедеврами мистецтв?! Але стали такими страшними звірами… Чому ж?!

А все тому, що до Гітлера був інший фюрер – зомбувальник мізків німців, батько спецпропаганди — Геббельс.

І це він показав, яким масштабним і небезпечним може бути вплив брехливого слова! Бо воно не просто слово – а Головна Зброя Диявола. І страшніше за «катюші» і навіть атомні бомби… Бо грає на інстинктах! Збуджує природу, в якій ми лиш вид ЗВІРІВ! Хордових! І саме пропагандистів – офіцерів у дуже законспірованих військових спецвузах навчають, як спочатку збурювати в людині інстинкти, а потім грати на них, як на піаніно!

І виходить диявольська музика, і, схоже, скоро нею, як нічого не робитимемо, захлинеться не лише Україна, а весь світ!

А цю «геніальну» зброю – расового знищення — він запозичив у більшовиків, які запустили механізм класового знищення – багатих бідними. А ті заглянули у середньовіччя і знайшли там Варфоломіївську ніч… Коли доведені інстинктами «правильної віри» люди вирізали пів великої і мудрої Франції… І таких прикладів десятки!

Ну, скажіть, яка чорна сила змусила ваших, моїх сусідів лізти і збивати хрести із церков, лаври та собори висаджувати в повітря, як ворожі танки в СРСР? Що вони їм зробили — поголовно ґвал­товані чекістами монашки у вінницьких монастирях і розстріляні священники чи ті, хто любив Україну та клято працював на землі? Інакомислячі, куркулі — опіум для народу, жертви цих ЛИШЕ СЛІВ десятками тисяч зариті у траншеях нашого парку? Що зробили однокласники, однокурсники чи просто сусіди – на яких із налитими кров’ю очима від ненависті строчили доноси «близькі і рідні», знаючи, що їх розстріляють. А було ж!

І все через те саме слово брехні, а потім царство Лукавого, побудоване на ній!

Тепер ви розумієте, чому у сучасній гібридній війні брехня – найефективніша зброя. І у нас цими разом взятими бацилами кишать гени. Лише бери і твори цей ідеологічний коронавірус у різних комбінаціях!!!

Але тепер брехню називають фейками! Фейкові новини – фейкова публікація, як на мене, краще брехлива! Зрозуміліше! Це десь там – далеко?! На жаль, близько і зовсім поряд. Так, не мало — не багато, в країні, а особливо у Вінницькій області, зараз і на наших очах запущений повномасштабний проєкт «П’ята колона». Якщо коротко, він застосовується під час війни у вразливих і особливо потрібних ворогу областях в тилу країни, з якою воює.

Туди засилається група ідеологічних диверсантів, а це не мало — не багато представники 8-го відділу ГРУ ворожої держави, які формують цілу сітку агентів впливу. Вона багатовекторна і пересікається лиш в ядрі. Одні працюють із тими, хто хоче «істінную церковь», невдовзі тих, хто щиро хоче молитись, приводять до думки, що прийде Росія – станемо однією державою — «проблеми не буде, а раскольников – накажут»… І робиться це не одразу, а дуже вміло і поступово. Хто захоче – приходьте, розповім.

Ну, і як без листівок-газет! Ви побачили, як масово останнім часом у Вінниці і області БЕЗКОШТОВНО роздають газети із критикою влади! І скажу я вам, по ділу критикують, досить професійно… Але подивіться далі – «Небесна сотня – фейкова», і пішло… На кожній сторінці «Любитель Шаріків» красується і втирає вам правильні слова.. А подивитись, що видає газету ярий сепар і ідеолог «руского міра», занесений у сайт «Миротворця» — вже руки і мізки не доходять!

Безкоштовний сир, за класикою, у мишоловці. Бо ці газети реально коштують сотні тисяч, і їх друкують мільйони. А для чого? Бо це комусь потрібно!!! Звідки гроші у «сепара» – зрозуміло! Але чому це раптом і «Сепар ТВ» так полюбило нас? Та тому, що Вінниччина біля кордонів із Придністров’ям! А там що? Правильно – стоїть «начеку» 14 армія окупанта! І розділяє лише смужечка – кордон, і аллес!

А щоб миттєво захопити все, пі­дій­меть­ся ще спляча армія! Запитайте у жителів Донецької області, розвідників, які це бачили вочевидь – по команді в одну мить її стає повно-повно і всі знають, що робити і куди йти…. А тут ще армія ботів і тролів, їх цілі «ферми» вже чекають, щоб вам смс засилати панічні – розгойдувати Інтернет брехливими (фейковими) новинами. Ну, як у Санжарах – «присилають 50 заражених, підіймайтесь і захищайте свої сім’ї та дітей». А далі безплатна водочка «для розбурхування інстинктів»…

Першими, проти кого ішли в наступ ті сепар-ТВ, було наше видання. Чому? Тому що найтиражніше і проукраїнське! Так ось для профілактики розповімо вам, як у них все тут налагоджено. То дарма, що студія і ведучий знаходяться за кордоном. О 5-й вечора я мала розмову «просто з одним із відвідувачів» А о 19.00 пряма мова із відвідування редакції була вже у їхньому ефірі…

Коли ставала на облік у військкоматі із спеціальністю офіцера-спецпропагандиста (українського!), крім журналістики, маю і таку спеціальність, мені керівник від подиву сказав таке:

– У нас на обліку 148 генералів і лише двоє таких, як ви… Тому вважаю своїм обов’язком, особливо коли моя країна в небезпеці, протистояти цій невидимій і страшній війні «ідеологічної обробки противника», тобто нас із вами, і писати це.

Я НЕ ЛЯКАЮ! Я ЗАСТЕРІГАЮ!

Що протиставити цим дешевим і безкоштовним фейкам? Які можуть литись на ваші мізки з безкоштовних газет, Інтернету, Ютуба, облюбованого блогера і навіть церковної проповіді, «дівіч­ніка» чи клубу за інтересами – ви будете здивовані, але й туди засилають агентів впливу… і навіть до гумористів – лише одне — КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ. А якщо по-простому, то закладіть собі в мізки як пунктик геніальну ФРАЗУ: від сьогодні я все піддаю сумніву. І від сьогодні я не буду кидатись у крайнощі, а із двох, може, навіть і бід, вибирати меншу!

З цієї фрази, до речі, навчають журналістів у всіх класичних вузах світу! Тобто все – перевіряй: побачене, почуте, отримане від будь-кого будь-коли і при будь-яких обставинах.

Я, як і ви, багато чого не люблю, не сприймаю, засуджую і, може, навіть ненавиджу… Але коли є вільна країна і демократія – все ще змінити можна, а коли ні – то все!

Бережіть себе і Україну!

З повагою,
Заслужений журналіст України