Бо я і мільйони українців є їхнім власником, а не влада».

Вінничанин написав такий запит до прем’єр-міністра.

Терпець урвався у вінничанина і активіста громадської організації «Ра­да майданів Вінниччини» Андрія Верича, і він надіслав до прем’єр-міністра України Олексія Гон­чарука свій запит, де попросив його відповісти на цілий ряд запитань. До слова, ці запитання хвилюють усіх без винятку українців.

– Завжди нам кажуть, що ми щось повинні у нашій державі. А коли від­криваєш Конституцію, то там читаємо зовсім інше: держава забезпечує захист усіх прав і свобод. Право власності на землю гарантується усім громадянам, так само, як і на надра, повітря, воду. (Стаття 13, 14) Причому, та ж Конституція стверджує, що усі мають рівні конституційні права і свободи і є рівними перед законом (стаття 22, 24). Утім, коли поглянемо на життя зблизька, розуміємо, що цю бідолашну Конституцію згвалтували вже не раз, — ділиться думками Ан­дрій Верич. — Мені цікаво, то де ж вона, та моя частка? У європейських країнах Конституція працює. А що ж не так в Україні? Чому той же газ, котрий видобувається в Україні, ми купуємо за цінами, котрі у кілька разів вищі, ніж у Європі? Чому на нашій землі, воді, повітрі наживається тільки купка олігархів? І чому їхні діти вже народжуються мільйонерами, а ми все життя важко працюємо за мізерну зарплату? Виходить, Конституція аж ніяк не на нашому боці?

У своєму запиті Андрій Верич просить прем’єр-мі­ні­с­тра «надати розгорнутий, вмотивований, аргументований розрахунок його часток всіх розвіданих запасів природних копалин та родючого шару землі. Скільки природних ресурсів, які знаходяться в межах України, у тому числі газу, нафти, вугілля, води, лісів було видобуто та використано за період незалежності загалом та у кожній області зокрема?»

Вже всередині березня згідно з чинним законодавством вінничанин має отримати відповідь, яку повідомимо.

Ілона ВАЛЬТЕР