У вас нежить і мокроти при застуді – то це не може бути новим типом коронавірусної пневмонії, тому що коронавірусна пневмонія COVID-19 — це сухий кашель без нежитю.

Це найпростіший перший спосіб визначити, чи треба вам переживати. Крім того, цього разу ві­рус з Уханя не є термостійким і буде убитий при плюсовій температурі 26-27 градусів за Це­льсієм. Тому пийте більше гарячої води, щоб запобігти цьому захворюванню. Ходіть біль­ше під сонцем. Пити гарячу воду — дуже обов’язково. Хоча вона не ліки, але буде корисна для вашого тіла. Мало того! Питна гаряча вода ефективна в боротьбі проти всіх вірусів. Постарайся не пити напої з льодом взагалі, пам’ятай — це зараз вкрай важливо.

Ще поради, що стосуються протидії коронавірусу:

1. Він досить великий за розміром, тому будь-яка звичайна маска (не тільки функція N95) повинна від­філь­трувати цей вірус. Однак, коли той, хто заражений, чхає перед вами, вірус з мокротами пролетить від­стань приблизно 3 метри, перш ніж він впаде на землю і більше не буде літати.

2. Коли вірус впаде на поверхню металу, він проживе там не менше 12 годин. Тому пам’ятайте, якщо ви стикнулися з будь-якою металевою поверхнею, то вам життєво необхідно ретельно вимити руки з милом.

3. Вірус може залишатися активним на тканині одягу протягом 6-12 годин. Звичайний пральний порошок повинен вбити вірус. Щодо зимового одягу, який не вимагає щоденного прання, ви можете покласти його на сонці (або на гарячу батарею для обігріву, або в сушильну шафу), щоб вбити вірус.

Інформація про симптоми пневмонії, викликаної коронавірусом COVID-19:

1. Спочатку цей вірус заразить горло, потім у горлі буде відчуття сухості ангіни, яке триватиме 3-4 дні.

2. Потім вірус буде зливатися з носовою рідиною, капати в трахею і потрапляти в легені, викликаючи запалення легенів. Цей процес займе від 5 до 6 днів.

3. При пневмонії виникають висока температура і утруднене дихання. При цьому закладеність носа не схожа на нормальну закладеність — людина відчуватиме, що вона тоне у воді. Важливо НЕГАЙНО звернутися до лікаря, якщо у людини є це відчуття.

Про профілактику:

1. Найпоширеніший спосіб заразитися — це доторкатися до людей, тому потрібно намагатися не торкатися до людей і часто мити руки. Вірус може жити на руках людини в середньому протягом 5-10 — до 30 хвилин, але за ці 5-10-30 хвилин може статися багато (людина може потерти очі або потеребити свого носа навіть несвідомо).

2. На додаток до частого миття рук вкрай бажано і корисно полоскати горло Бетадіном, щоб усунути або мінімізувати мікроби, поки вони ще знаходяться у горлі (перед тим, як вони стануть капати в легені), а також промивати свій ніс.

Будьте дуже обережні і пийте багато, як можна більше, води.