Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи проти НАК “Нафтогазу” через завищення цін на газ для побутових споживачів починаючи з 1 листопада 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

В АМКУ повідомляють, що Нафтогаз встановлював завищені ціни для промисловості, з яких і формуються ціни для кінцевого споживача.

“Згідно положення Кабміну саме «Нафтогаз» продає природний газ постачальникам для потреб побутових споживачів, тобто, населення.

При цьому компанія встановлює на цьому ринку ціни, які базуються на ціні для промисловості, “, – йдеться у повідомленні.

При цьому “антимонопольщики” підкреслюють, що ціни, які пропонував НАК є завищеними.

“За наявною в Комітеті інформацією, “Нафтогаз” встановлював для промислових споживачів ціни, які є вищими за ті, що склалися в умовах конкуренції, зокрема, за результатами електронних біржових торгів на ТБ “Українська енергетична біржа” та на європейських хабах за умовами доставки газу до кордону України (NCG)”, – йдеться у повідомленні.

У “Нафтогазі” зазначають, що станом на зараз компанія не отримувала жодних офіційних повідомлень. І опираються на те, що ціни визначав Кабмін, а не компанія.

І що, мовляв це ринкова ціна  і ніхто нікого не зобов‘язував  купувати газ у Нафтогазу на цих умовах.

На українському ринку газу існують сотні інших постачальників газу – з числа як імпортерів, так і приватних видобувників”, – пояснює прес-служба НАК.

Як далі будуть розгораттись події і чи дійде о споживача повернення переплачених коштів – відслідковуватимемо разом.

Юлія Іванюк