Вже з наступного тижня вінничани почнуть отримувати платіжки за лютий. У них знижка за послугу централізованого опалення становитиме в середньому 31%. За гарячу воду – 27%. Відповідне рішення про проведення перерахунку сьогодні, 5 березня, схвалив виконком міської ради.

В лютому НАК «Нафтогаз» встановив ціну на газ для теплопостачальних підприємств на рівні 4,74 грн за м3 з ПДВ (в січні вона була 5,58 грн за м3, в грудні – 5,13 грн за м3 з ПДВ). Це найнижча ціна блакитного палива упродовж всієї зими. Тому КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» проводитиме перерахунок за тепло та гарячу воду для населення, виходячи з цієї ціни.

Оскільки вона зменшилась – знижка на послуги централізованого теплопостачання і подачі гарячої води буде найбільшою за останні місяці. Тож за послугу з централізованого опалення, отриману в лютому, вінничани, яких обслуговує «Вінницяміськтеплоенерго», сплатять в середньому на 31 % менше. Вартість послуги з гарячого водопостачання знизиться орієнтовно на 27,7 %. А конкретні цифри кожен побачить у відповідній графі в Єдиному рахунку.

Згідно з рішенням виконавчого комітету від 5 березня «Вінницяміськтеплоенерго» має провести зміну розміру нарахувань за теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню і відобразити це у платіжних документах за лютий 2020-го року, які вінничани почнуть отримувати з наступного тижня.

Довідково:

В січневих платіжках знижка для споживачів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» на централізоване теплопостачання становила в середньому 21,5 %, на послугу гарячого водопостачання – 19,2%. В грудневих – 26 % і 23% відповідно.